Αυτό το ρύζι με κοτόπουλο είναι πλούσιο σε αρώματα και γεύσεις και λιώνει στο στόμα. Η συνταγή είναι παραδοσιακή βολιβιανή και φαίνεται ότι θα… καταλάβει και την Ευρώπη. Ας δούμε πως θα την φτιάξετε και τι θα χρειαστείτε.

ρύζι με κοτόπουλο

Τι θα χρειαστείτε για το γευστικό ρύζι με κοτόπουλο

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
  • λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο σέλινο
  • 2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη 
  • λίγος φρέσκος μαϊντανός
  • 2 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες χωρίς την φλούδα
  • 1 στήθος κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 4 κουταλιές πελτέ ντομάτας
  • 2 ρύζι μακρύκοκκο
  • 8 κούπες νερό (ή ζωμός κότας)

ρύζι με κοτόπουλο

Εκτέλεση της συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λάδι και σωτάρετε για 5 λεπτά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο και ρίξτε και τα μυρωδικά.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο, μαγειρέψτε για 3 λεπτά και μετά προσθέστε τις ντομάτες. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε το νερό (ή τον ζωμό) και περιμένετε μέχρι να βράσει. Τότε, ρίξτε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, το κύμινο και τον πελτέ ντομάτας. Μαγεριρέψτε σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε κάθε 3 λεπτά. Το φαγητό θα γίνει σε περίπου 30 λεπτά. Θέλουμε να είναι ζουμερό, οπότε είναι σημαντικό να υπάρχουν τα υγρά.

Πρόταση σερβιρίσματος: ταιριάζει πολύ με ένα αυγουλάκι και ψητές πιπεριές. 

ρύζι με κοτόπουλο