Εάν θες τώρα που πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες να δημιουργήσεις ένα πιάτο που πραγματικά να ξεχωρίζει και θα κερδίσει ακόμη και τους πιο “απαιτητικούς” λάτρεις της γαστρονομίας, τότε ένα πεντανόστιμο Risotto με άγρια μανιτάρια και ξύσμα τρούφας είναι βέβαιο ότι θα σας συναρπάσει! Ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, το οποίο θα το λατρέψετε

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. Risotto 3αλφα
  • 50 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια (όποιας ποικλίας)
  • 3 κ0ύπες βραστό νερό
  • 1 κούπα ζωμός λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
  • 4 σκελίδες θυμάρι χωρίς φύλλα
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
  • 1/4 κούπας λεύκο κρασί ή σέρι
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 20 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • 1 μαύρη τρούφα, ξυσμένη λεπτά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουσκεύουμε τα ξερά μανιτάρια σε βραστό νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στύβουμε καλά και κρατάμε το ζουμί. Ζεσταίνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ζουμί μανιτάριων. Το κρατάμε ζεστό πάνω από μία χαμηλή φωτιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, θυμάρι και τα μανιτάρια μέχρι να γίνουν χρυσαφιά. Προσθέτουμε το 3άλφα Risotto μαζί με τα μουσκεμένα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να γίνουν διαυγή, για περίπου 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε κρασί ή σέρι και ανακατεύουμε σχεδόν μέχρι να εξατμιστεί. Επιπλέον, προσθέτουμε με μια κουτάλα το ζωμό λαχανικών στο 3αλφά Risotto, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε συχνά μέχρι να απορροφηθεί το ύγρο. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε ζωμό με την κουτάλα μέχρι να μαγειρευτεί το 3άλφα Risotto σε επίπεδο al dente. Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε μα αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε την λεπτοκομμένη τρούφα. Σερβίρουμε άμεσα.

Καλή σας όρεξη!