Η… θρυλική μαγείρισσα μίλησε στο That’s Life για το νέο της βιβλίο, την παραδοσιακή κουζίνα αλλά και τα reality μαγερικής!

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις ακούσει το όνομα «Ρένα της Φτελιάς». Από το 1982 μέχρι και σήμερα, η κυρία Ρένα Τόγια, μας σερβίρει γεύσεις Ελλάδας ενώ την τελευταία διετία την βλέπουμε στην τηλεόραση, δίπλα στην Ναταλία Γερμανού.

Με αφορμή το νέο της βιβλίο (το 15ο μάλιστα), σχετικά με τα παιδιά που τρώνε δύσκολα,  η κυρία Ρένα μίλησε στο That’s Life και στην Αγγελική Νόστη για την πορεία της αλλά και τις εκπλήξεις που ετοιμάζει στο μέλλον…

Είστε θρύλος πλέον. Πως ξεκίνησε η Ρένα της Φτελιάς;

Η Ρένα της Φτελιάς ξεκίνησε το 1982 από τη Φτελιά της Μυκόνου και νονός του Ρένα της Φτελιάς είναι ο Ζάχος Χατζηφωτίου.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο σας. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό.

Αυτό είναι το 15ο βιβλίο. Είναι 30 συνταγές για παιδιά που τρώνε δύσκολα. Το αφιερώνω στη Ρένα μου, η έμπνευση ξεκίνησε από αυτήν γιατί ήταν πολύ δύσκολη στο φαγητό της. Αποφάσισα λοιπόν να κάνω αυτό το βιβλίο σαν μαμά & γιαγιά για να βοηθήσω όσο μπορώ όλες τις μαμάδες και τις γιαγιάδες. Αρχικά, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκδότη μου, τον κ Λεωνίδα Στεργίου που μου έδωσε αυτή την ευκαιρία αλλά και στον καθηγητή Παύλο Σακκά, καθηγητής ψυχιατρικής ΕΚΠΑ και τέλος στον παιδίατρο κ. Γιώργο Μουστάκα. Επιπρόσθετα, είναι μεγάλη μου τιμή που το βιβλίο μου θα παρουσιαστεί από τους κ. Σακκά και Μουστάκα σε συνεργασία με την κα Μαρία Αντωνιάδη, Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ. Χρωστάω επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον άντρα της ζωής μου, τον Κώστα μου και στις δύο υπέροχες κόρες μου, Τζίνα και Μπέσσυ αλλά και όλο τον κόσμο φυσικά που με αγαπάει τόσα χρόνια και μου δίνει δύναμη να συνεχίζω.

book

Βλέπετε τα reality μαγειρικής; Τι γνώμη έχετε για τους τηλεοπτικούς μάγειρες;

Και βέβαια παρακολουθώ! Εξάλλου είμαι της άποψης ότι οι μεγάλοι μαθαίνουν από τους μικρούς και οι μικροί από τους μεγάλους.

Συνεργάζεστε πάνω από 2 χρόνια με τη Ναταλία Γερμανού και τον Παναγιώτη Ραφαηλίδη. Πείτε μας μερικά λόγια για την συνεργασία σας…

Η συνεργασία μου με τη Ναταλία εδώ και δύο χρόνια είναι άψογη, έχει παιδεία και όπως όλοι γνωρίζουμε είναι πολύ γλυκό παιδί. Άλλωστε όπως λέει και εκείνη, εγώ είμαι η Ρένα της καρδιάς της και εκείνη η Ναταλία μου! Τι να πω για τον Παναγιώτη; Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, έχουμε χιούμορ και περνάμε ωραία.

Αρκετοί διάσημοι έχουν δοκιμάσει τις γεύσεις σας. Ποιος όμως ήταν ο αγαπημένος σας;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω γιατί όλοι είναι αγαπημένοι μου. Όλους τους αγαπώ εξίσου!

Έχετε περάσει δεκαετίες στις κουζίνες. Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Αυτό το βιβλίο πρώτα από όλα θα πάει στα 5 καλύτερα Πανεπιστήμια και στην Ιατρική Βιβλιοθήκη του Harvard. Τέλος, το επόμενο βιβλίο θα σχετίζεται πάλι με την Ιατρική καθώς θα περιλαμβάνει συνταγές για ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας. Ενώ ετοιμάζω ήδη μια μεγάλη έκπληξη!

Η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα έχει μέλλον;

Πάντα! Δεν θα σβήσει ποτέ και πιστεύω ότι είναι η καλύτερη, όχι επειδή την υπηρετώ αλλά είναι σίγουρα η πιο υγιεινή.

Έχετε κάποιο μικρό tip μαγειρικής να μοιραστείτε μαζί μας;

Όταν είναι καλή η πρώτη ύλη και μαγειρεύεις για ανθρώπους αγαπάς το αποτέλεσμα θα είναι πάντα υπέροχο.