Θα γλείφεις τα δάχτυλα σου με αυτή την συνταγή, η οποία μας έρχεται από το εστιατόριο  στα Καλά Καθούμενα.

Υλικά για δύο μερίδες:

250 γρ. ρεβύθια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
3 φέτες κολοκύθι
3 φέτες μελιτζάνα
2 πλοκάμια χταποδιού μεγάλα
250 γρ. ελαιόλαδο
Χυμό από 3 λεμόνια
2 κουταλιές μουστάρδα ντιζον
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τα αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά ακόμη. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τα πλοκάμια σε μέτρια φωτιά στην σχάρα και αφήνουμε να σιγοψηθούν. Πλένουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε φέτες. Καρυκεύουμε λαδώνουμε ελαφρώς και ψήνουμε δυνατά στην σχάρα μέχρι να ψηθούν αλλά να κρατάνε. Όταν κρυώσουν τα κόβουμε καρέ. Χτυπάμε το χυμό λεμόνι, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο για να φτιάξουμε το ντρέσινγκ. Ανακατεύουμε τα ρεβύθια με τα λαχανικά και μαρινάρουμε με το ντρέσινγκ. Διορθώνουμε με αλατοπίπερο. Κόβουμε το χταπόδι σε λοξές φέτες, το βάζουμε πάνω από την σαλάτα και βρέχουμε με το ντρέσινγκ.