Διασχίζουμε την περίοδο του Halloween και οι κολοκύθες έχουν την τιμητική τους! Ένα υπέροχο πιάτο για το κρύο και πολύ θρεπτικό!

Συστατικά:

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 25g ανάλατο βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτρια κολοκύθα ξεσποριασμένη και χοντροκομμένη
  • 1 μεσαίου μεγέθους αλευρωμένη πατάτα χοντροκομμένη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου, μπορεί να χρειαστεί λίγο επιπλέον
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας σπόρους κολοκύθας
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τη δάφνη, το βούτυρο και το μισό ελαιόλαδο. Μαγειρέψτε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην πάρουν χρώμα.
  2. Προσθέστε την κολοκύθα και την πατάτα, ανακατέψτε να ενωθούν και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε να πάρει βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοκαλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για περίπου 40 λεπτά μέχρι η κολοκύθα να γίνει πραγματικά τρυφερή όταν δοκιμάζεται με τη μύτη ενός μαχαιριού.
  3. Αφαιρέστε το φύλλο δάφνης και ανακατέψτε τη σούπα μέχρι να ομογενοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
  4. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και λίγο ακόμα ζωμό αν η σούπα είναι παραπάνω παχύρευστη,  δοκιμάστε προσθέτοντας περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τους σπόρους κολοκύθας και τηγανίζουμε γρήγορα μέχρι να αρχίσουν να σκάνε. 

Καλή επιτυχία!