Τα tacos είναι το απόλυτο μεξικανικό comfort food! Είναι λαχταριστά, πεντανόστιμα και το κυριότερο απαιτούν ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Μάλιστα, μπορείτε να τα ετοιμάσετε όπως επιθυμείτε, προσθέτοντας τα toppings της αρεσκείας σας και να τα γεμίσετε με διάφορα υλικά. Φυσικά τα πιο κλασικά tacos είναι αυτά με κοτόπουλο και το μυστικό για να τα κάνετε πετυχημένα και νόστιμα δεν είναι άλλο από την απλότητα, αλλά και η απέραντη ελευθερία στα υλικά που μπορείς να προσθέσεις. Για την συνταγή για απόλυτα μεξικανικά tacos με κοτόπουλο και σάλτσα Pico de Gallo θα χρειαστείτε:

ΥΛΙΚΑ

  • Κομμάτια από στήθος κοτόπουλο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά χυμού lime (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη chili
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικας (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 8 μικρές τορτίγιες από καλαμπόκι ή αλεύρι

Pico de Gallo 

  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένου κρεμμυδιού
  • Μισό φλιτζάνι ψιλοκομμένης ντομάτας
  • ¼ φλιτζανιού κόλιανδρου
  • 1 κουταλιά χυμού lime
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

  1. Προσθέστε το κοτόπουλο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και τα λοιπά μπαχαρικά (πάπρικα, chili και κρεμμύδι) σε ένα μεγάλο μπολ και ανακινήστε καλά.
  2. Τώρα πρέπει να προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και να ψήσετε το κοτόπουλο για 6 έως 7 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι ώσπου να διαπιστώσετε ότι έχει χάσει το «ροζ» του χρώμα. Βγάλτε το τηγάνι από το μάτι και αφήστε το να κρυώσει για 5 λεπτά. Κόψτε τώρα το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια ή σε κυβάκια
  3. Την ώρα που το κοτόπουλο βρίσκεται στη φωτιά, δεν έχετε παρά να συνδυάσετε την κομμένη ντομάτα, το μεξικανικό chilli, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το χυμό lime σε ένα μικρό μπολ, δημιουργώντας έτσι την σάλτσα Pico de Gallo. Εάν θέλετε μπορείτε να ψήσετε για λίγο τις τορτίγιες.
  4. Το τελικό στάδιο είναι απλώς να γεμίσετε τα tacos με το μείγμα κρεμμυδιού-ντομάτας και την Pico de Galo sauce, προσθέτοντας το κοτόπουλο σε κάθε τορτίγια.