Αυτή η κρεμώδης σαλάτα πέστο με πατάτα είναι η τέλεια καλοκαιρινή συνταγή! Με σπιτική vegan πέστο και σάλτσα μαγιονέζας, είναι ένα πεντανόστιμο και γεμάτο γεύσεις πιάτο.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 30 γρ φρέσκο βασιλικό
  • 1/3 φλιτζάνι κουκουνάρι
  • 3 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμό από μισό λεμόνι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας vegan μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • Μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόψτε τις πατάτες στη μέση, τοποθετήστε τες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τες για 20-25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Ενώ βράζουν, φτιάχνουμε το πέστο. Προσθέστε τον βασιλικό, το κουκουνάρι, τη διατροφική μαγιά, το λεμόνι, το σκόρδο και το αλάτι σε έναν μπλέντερ.

Ρίξτε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει λείο και να γίνει πέστο. Μόλις ψηθούν οι πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις περνάμε κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν. Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το πέστο, τη vegan μαγιονέζα, το ξύσμα λεμονιού και το μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάμε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για 3-4 μέρες.