Μετά την Τσικνοπέμπτη και τόσο κρέας, είναι η ιδανική στιγμή να φτιάξετε ένα ελαφρύ και ταυτόχρονα πεντανόστιμο γλυκό. Η απάντηση; Τραγανή λεμονόπιτα. Δείτε πως θα την φτιάξετε παρακάτω.

Τι θα χρειαστείτε για την τραγανή λεμονόπιτα; 

τραγανή λεμονόπιτα

Για την πίτα:

  • 2,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 πακέτο βούτυρο

Για την γέμιση λεμόνι:

  • 1 πακέτο τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • Ένα πακέτο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση της συνταγής:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220° βαθμούς κελσίου. Βουτυρώστε καλά ένα ταψί.

Για την πίτα: 

  • Ρίξτε στο μπλέντερ το αλεύρι, την βρώμη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, και τις ζάχαρες. Αναμιγνύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

τραγανή λεμονόπιτα

  • Σιγά σιγά ρίχνετε το βούτυρο κρύο και συνεχίζετε.

  • Στο ταψί ρίξτε το μισό μείγμα της πίτας και πιέστε μέχρι να γίνει σαν βάση από cheesecake. Αφήστε το υόλοιπο στην άκρη.
τραγανή λεμονόπιτα

Για την γέμιση λεμόνι:

  • Σε ένα μπλέντερ χτυπήστε το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο.
  • Προσθέστε τους κρόκους αυγού έναν την φορά. Προσθέστε την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
  • Χτυπήστε λίγο ακόμη για 3 λεπτά σε υψηλή ένταση.

τραγανή λεμονόπιτα

  • Ενώ συνεχίζετε να έχετε το μείγμα στο μπλέντερ, ρίξτε σιγά σιγά το ζαχαρούχο γάλα.
  • Τώρα σε χαμηλή ένταση, ρίξτε τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
  • Ρίξτε την γέμιση στο ταψί και καλύψτε με την άλλη μισή ζύμη.
  • Ψήστε για 30 λεπτά.
  • Όταν βγει από τον φούρνο αφήστε την τραγανή λεμονόπιτα να κρυώσει και μετά βάλτε την στο ψυγείο.
  • τραγανή λεμονόπιτα τραγανή λεμονόπιτα

Καλή απόλαυση!

τραγανή λεμονόπιτα