Η φριτάτα είναι μία από τις πιο λαχταριστές ιταλικές συνταγές! Θυμίζει πολύ την κλασική ομελέτα αλλά είναι αφράτη, ζουμερή και μεγαλύτερη σε πάχος. Όταν φτιάχνουμε φριτάτα φούρνου, τα κομμάτια έχουν σχεδόν μέγεθος πίτας. Είναι πεντανόστιμη και καθόλου δύσκολη. Επίσης, είναι ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας, από το πρωί έως και το βράδυ. 

φριτάτα

Συνταγή για 8 τριγωνικά κομμάτια – Υλικά για την φριτάτα με σπανάκι

  • 8 Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής
  • 3 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
  • 2 φλ. ντοματίνια
  • 8 φέτες μπείκον (προαιρετικά)
  • 1 κτγ σκόνη σκόρδου
  • 1 φλ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°. Βουτυρώστε ένα στρογγυλό ταψί για πίτες. 
  2. Τσιγαρίστε λίγο το ψιλοκομμένο μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι για 6 – 10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. 
  3. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο, πάνω σε χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει λίγο από το λίπος του.
  4. Σε μέτρια φωτιά, ρίξτε στο τηγάνι το σπανάκι και τα ντοματίνια και σωτάρετε για περίπου 1 λεπτό. 
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα αυγά, την σκόνη σκόρδου, και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε. 
  6. Προσθέστε στο μπολ στο μπέικον, το σπανάκι, το τριμμένο κίτρινο τυρί και ρίξτε το μείγμα στο στρογγυλό ταψί. 
  7. Ψήστε στον φούρνο για περίπου 30 – 35 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη η φριτάτα , τότε θα πρέπει όταν την τρυπάτε στο κέντρο με ένα πιρούνι, το πιρούνι να βγαίνει καθαρό. 

Η φριτάτα με σπανάκι και ντοματίνια είναι πανέτοιμη για κατανάλωση! Θα τρελαθείτε όλοι με την γεύση της και πόσο αφράτη είναι! 

φριτάτα

Προτιμούμε Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής – Γεύση & προέλευση από το χωριό!

Τα φρέσκα Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής φέρνουν γεύση απ’ το χωριό στο πιάτο σας καθώς προέρχονται από κότες που μεγαλώνουν ελεύθερα
και ξέγνοιαστα στις ορεινές φάρμες των Ιωαννίνων και τρέφονται με καλαμπόκι!

Με γνώμονα την ξεχωριστή γεύση και την κορυφαία ποιότητα, τα Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής αποτελούν την πιο υγιεινή και ιδανική επιλογή κατανάλωσης για όλη την οικογένεια. Πρόκειται για αυγά από κότες που τρέφονται με υψηλής ποιότητας καλαμπόκι, με τη διατροφή τους να είναι πιστοποιημένη από τον Agrocert, ενώ έχουν 28 ημέρες διάρκεια ζωής από την παραγωγή τους. Έτσι, τα Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής γίνονται
αναπόσπαστο κομμάτι στο καθημερινό μας διατροφολόγιο και σύμμαχός μας στην ισορροπημένη διατροφή!

Τα αυστηρά συστήματα αυτοελέγχου, η ασφάλεια και η υψηλή ποιότητα αποτελούν τις σημαντικότερες παραμέτρους στις καθημερινές λειτουργίες της Πτηνοτροφικής Ιωαννίνων που παράγει τα Ηπειρώτικα Αυγά, με αποτέλεσμα να μας προσφέρουν τα πιο νόστιμα και υγιεινά αυγά από κότες που ζουν
ελεύθερες!

Tα Ηπειρώτικα Αυγά βρίσκονται στα σημεία πώλησης μέσα σε 24 ώρες από την παραγωγή τους μέσω του δικτύου διανομής του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων «Η ΠΙΝΔΟΣ», εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο πραγματικά φρέσκα Ηπειρώτικα Αυγά Ελευθέρας Βοσκής στους καταναλωτές.