Τον χειμώνα μας αρέσει πολύ να τρώμε κάστανα, ειδικά όταν κάνουμε βόλτες τις γιορτές και πάιρνουμε από «καστανάδες». Με αυτόν τον έυκολο τρόπο, θα ψήσεις στον φούρνο σου κάστανα που θα είναι τόσο ωραία σαν να αγόρασες έτοιμα ψημένα.

Τι θα χρειαστείς;

Ένα μαχαιράκι με «δοντάκια» ώστε να κόψεις στην μέση τα κάστανα

Ένα μέτριο κατσαρολάκι

Αντικολλητικό χαρτί

Κάστανα

ψημένα κάστανα

Εκτέλεση

Το μυστικό για να ψήσεις τα κάστανα και να γίνουν ζουμερά και όχι στεγνά, είναι να τα μουλιάσεις πρώτα σε νερό. Με το μαχαιράκι σου, κόψε λίγο τα κάστανα στη μέση, κάθετα, σαν να τα χαράζεις. Έτσι, θα εισχωρήσει το νερό στο εσωτερικό τους. Βάλε τα κάστανα σε ένα μπολ, κάλυψε τα με νερό και άσε τα 2 ώρες να μουλιάσουν.

Ύστερα, βάλε τον φούρνο στην προθέρμανση στους 220 βαθμούς. Βγάλε από το νερό τα κάστανα και στράγγιξέ τα. Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί και ψήσε τα κάστανα στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Άσε τα να κρυώσουν για λίγη ώρα και μετά μπορείς να τα απολάυσεις. Τα κάστανα στον φούρνο θα καθαρίζονται πανεύκολα και θα είναι ζουμερά και νόστιμα.

Καλή απόλαυση!

κάστανα στον φούρνο