Μια εκπληκτική συνταγή για γλυκό ώστε να εντυπωσιάσεις την παρέα.

Υλικά

4 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη

¼ φλιτζάνι καρύδα σε κομματάκια

3 αυγά διαχωρισμένα

1/3 φλιτζάνι αλεύρι

λίγο αλάτι

1 ½ φλιτζάνι βατόμουρα

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με τον χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ αλέθουμε το ½ φλιτζάνι ζάχαρη και την καρύδα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με το λάδι καρύδας. Τοποθετούμε το λάδι καρύδας, το γάλα καρύδας και το ½ φλ ζάχαρη μαζί με τους κρόκους, το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και στη συνέχεια ανακατεύουμε μαζί με τα βατόμουρα και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα ρίχνοντας σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη ανακατεύοντας απαλά.  Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.