Μια πλούσια σε πρωτεΐνες εναλλακτική λύση για εσάς που λατρεύετε το ριζότο.

Υλικά

1 φλ κινόα

2 φλιτζάνια νερό

1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας

½ κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

½ φλιτζάνι νερό

αλάτι και μαύρο πιπέρι

1 φλιτζάνι σπανάκι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το νερό με το κινόα και το βράζουμε, αφήνοντας να σιγοβράσει για 15 λεπτά. Ενώ το κινόα βράζει σε ένα τηγάνι λιώνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μανιτάρια. Μεταφέρουμε τα μισά από τα μαγειρεμένα λαχανικά σε ένα μπλέντερ και με λίγο νερό και λίγη σόγια δημιουργούμε μια όμορφη σάλτσα. Μόλις το κινόα είναι έτοιμο προσθέτουμε τα μαγειρεμένα λαχανικά και τη σάλτσα. Προσθέτουμε φρέσκο σπανάκι αλάτι και πιπέρι.