Αυτό το κέικ φτιάχνεται καλύτερα την ημέρα πριν το σερβίρισμα και διατηρείται σε αεροστεγές σκεύος σε δροσερό μέρος για έως και 5 ημέρες.

Συστατικά

  • 2 πορτοκάλια, κομμένα σε κύβους (συμπεριλαμβανομένων των φλοιών), αφαιρέθηκαν τα κουκούτσια
  • 115g μαργαρίνη, συν επιπλέον για λίπανση του ταψιού
  • 115g ζάχαρη
  • 2 μεσαία αυγά χτυπημένα
  • 3 κσ μπέικιν πάουντερ
  • 175g σιμιγδάλι

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Αλείφουμε μια βαθιά φόρμα 20cm με μαργαρίνη.
  2. Πολτοποιήστε τα πορτοκάλια σε κύβους σε ένα μίξερ και αφήστε τα στην άκρη.
  3. Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να αφρατέψουν. Ανακατεύουμε τα αυγά και μετά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το σιμιγδάλι.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει και το βάζουμε στο φούρνο. Μετά τα πρώτα 10 λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170C και ψήστε για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι το κέικ να ροδίσει από πάνω και μία οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στη μέση να βγει καθαρή.
  5. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στη φόρμα. Μόλις κρυώσει, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη της φόρμας για να απελευθερωθεί το κέικ και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε σε μια πιατέλα.

Καλή επιτυχία!