Το εύκολο, κρεμώδες κοτόπουλο πάπρικας είναι ένα γρήγορο κλασικό δείπνο που θα ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες. Σερβίρετε με απλό βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας για να διπλασιαστεί ο παράγοντας ευκολίας.
Συστατικά
- 4 μικρά στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα ή κόκαλο
- 150 ml/5¼ fl oz διπλή κρέμα
Για τη μαρινάδα
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας κοκκώδη μουστάρδα
Για συνοδευτικό
- baby σπανάκι
- βρασμένο ρύζι, μαγειρεμένο
Μέθοδος
- Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και χτυπάτε απαλά με έναν πλάστη ή σφυρί κρέατος μέχρι να πάχος 1 εκ. (0,75 ίντσες).
- Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο επίπεδο πιάτο και μετά αλείφουμε ελαφρά κάθε φιλέτο κοτόπουλου με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-20 λεπτά αν το επιτρέπει ο χρόνος.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε απαλά τα στήθη κοτόπουλου για λίγο λιγότερο από δύο λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να τελειώσουν. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, αφαιρέστε μια λεπτή φέτα από τη μία πλευρά του στήθους. Αν η σάρκα είναι άσπρη είναι ψημένη. Προσέχετε να μην ψηθεί πολύ.
- Βγάζετε το περιττό λάδι από το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, μετράτε την κρέμα γάλακτος σε μια κανάτα και ανακατεύετε με το μείγμα πάπρικας που περίσσεψε από το πιάτο.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάπρικας στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. Αφήνουμε να φουσκώσει και χαμηλώνουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με νεαρό σπανάκι και σκέτο βρασμένο ρύζι.
Καλή επιτυχία!
Leave a Reply