Το εύκολο, κρεμώδες κοτόπουλο πάπρικας είναι ένα γρήγορο κλασικό δείπνο που θα ευχαριστήσει όλους τους επισκέπτες. Σερβίρετε με απλό βρασμένο ρύζι ή πουρέ πατάτας για να διπλασιαστεί ο παράγοντας ευκολίας.

Συστατικά

  • 4 μικρά στήθη κοτόπουλου, χωρίς δέρμα ή κόκαλο
  • 150 ml/5¼ fl oz διπλή κρέμα

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα Worcestershire
  • 1 κουταλιά της σούπας ρευστό μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας κοκκώδη μουστάρδα

Για συνοδευτικό

  • baby σπανάκι
  • βρασμένο ρύζι, μαγειρεμένο

Μέθοδος

  1. Τοποθετήστε τα στήθη κοτόπουλου σε μια καθαρή επιφάνεια εργασίας. Σκεπάζετε με μεμβράνη και χτυπάτε απαλά με έναν πλάστη ή σφυρί κρέατος μέχρι να πάχος 1 εκ. (0,75 ίντσες).
  2. Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο επίπεδο πιάτο και μετά αλείφουμε ελαφρά κάθε φιλέτο κοτόπουλου με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 10-20 λεπτά αν το επιτρέπει ο χρόνος.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέστε λίγο λάδι και τηγανίστε απαλά τα στήθη κοτόπουλου για λίγο λιγότερο από δύο λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να τελειώσουν. Για να ελέγξετε αν είναι έτοιμο, αφαιρέστε μια λεπτή φέτα από τη μία πλευρά του στήθους. Αν η σάρκα είναι άσπρη είναι ψημένη. Προσέχετε να μην ψηθεί πολύ.
  4. Βγάζετε το περιττό λάδι από το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, μετράτε την κρέμα γάλακτος σε μια κανάτα και ανακατεύετε με το μείγμα πάπρικας που περίσσεψε από το πιάτο.
  5. Ρίχνουμε την κρέμα πάπρικας στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο. Αφήνουμε να φουσκώσει και χαμηλώνουμε ελαφρώς. Σερβίρουμε με νεαρό σπανάκι και σκέτο βρασμένο ρύζι.

Καλή επιτυχία!