Αχ… κρέπες! Σίγουρα, ο εμπνευστής τους θα πρέπει να του απονεμηθεί βραβείο ή κάποιο αστέρι στη λεωφόρο της δόξας στο Hollywood! Ωστόσο, το να φτιάξεις την τέλεια κρέπα στο σπίτι, απαιτείται και λίγη παραπάνω… «τέχνη», για αυτό είμαστε εμείς εδώ για να σας βοηθήσουμε με 5 special συμβουλές που θα σας μεταμορφώσουν στον απόλυτο «crepe-expert» και οι κρέπες που θα δημιουργήσετε θα είναι όχι μόνο πεντανόστιμες, αλλά και τραγανές στις άκρες και μαλακές στο εσωτερικό (όπως πρέπει)!

  1. Βάλτε το βούτυρο στο ψυγείο!

Όταν αναμειχθεί το αλεύρι με το βούτυρο και νερό, τότε η γλουτένη έρχεται στη «επιφάνεια». Αυτή η αντίδραση σίγουρα είναι φυσιολογική και ότι πρέπει όταν θέλετε να φτιάξετε ψωμί. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που αυτό το μείγμα αφορά σε κέικ, πίτες και κρέπες, τότε το αποτέλεσμα δεν θα βγει καλό. Το πάγωμα του βουτύρου βοηθάει έτσι ώστε να «χαλαρώσει» η γλουτένη και έτσι οι κρέπες που θα ετοιμάσετε να γίνουν όπως πρέπει!

  1. Χρησιμοποιήστε ένα ανοξείδωτο τηγάνι με βαθύ πάτο!  

Το «που» θα ετοιμάσετε τις κρέπες σας είναι πολύ βασικό. To σκεύος σας θα πρέπει να θερμαίνεται ομοιόμορφα, για αυτό και ένα σωστό σχήμα με τις κατάλληλες προδιαγραφές θα σας βοηθήσει να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

  1. Προσοχή στην σωστή θερμοκρασία!

Όποιος θερμαίνει αργά το τηγάνι σωστά «κερδίζει», αυτός είναι ο κανόνας που ισχύει! Εάν το τηγάνι θερμανθεί γρήγορα, τότε μπορεί η κρέπα σας να μην ψηθεί σωστά… για αυτό προσοχή! Με τη σωστή θερμοκρασία αποφεύγετε η κρέπα σας να κολλήσει!

  1. Προσέξτε την πρώτη κρέπα!

Βάλτε λίγο παραπάνω βούτυρο στο τηγάνι σας και δώστε μεγάλη προσοχή στην πρώτη κρέπα. Η πρώτη βέβαια συνήθως αποτυγχάνει, αλλά οι επόμενες βγαίνουν ακόμη πιο σωστές!

  1. Κάντε τις σωστές κινήσεις!

Μην γυρίζετε νωρίς τις κρέπες σας, καθώς πάντοτε παραμονεύει ο κίνδυνος να… διαλυθούν στην πορεία. Περιμένετε μέχρι η επιφάνεια της κρέπας έχει αρχίσει να αποκτάει ένα καφετί χρώμα και τότε κάντε την σωστή κίνηση!