Φτιάξτε μια απολαυστική μεσογειακή συνταγή με κριθαράκι και υπέροχο άρωμα μυρωδικών.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 4 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα
  • Μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ή φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 2 x 400 γρ ντοματίνια
  • 150 γρ ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσι
  • 300 γρ κριθαράκι MISKO
  • 150 γρ φέτα
  • Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10 λεπτά. Δυναμώστε τη φωτιά, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα μυρωδικά και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε τα ντοματίνια και τις ελιές και χαμηλώστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να πήξουν.

Βράστε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και προσθέστε το στη σάλτσα ντομάτας και αλατοπιπερώστε ελαφρά. Τρίψτε τη φέτα και σερβίρετε με επιπλέον μυρωδικά και φέτες λεμονιού.

Για την μεγαλύτερη απόλαυσή σας, επιλέξτε κριθαράκι MISKO, το οποίο χυλώνει άψογα με κάθε είδους σάλτσα και δεν λασπώνει ποτέ. Η MISKO παρουσιάζει τη νέα καμπάνια της, αφιερωμένη σε ένα από τα πιο διαχρονικά σχήματα ζυμαρικών της ελληνικής γαστρονομίας, το Κριθαράκι.

Ένα ζυμαρικό συνδεδεμένο με παραδοσιακές συνταγές αλλά και με μοντέρνο χαρακτήρα που εδώ και δεκαετίες βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Η MISKO επιλέγει 100% ελληνικά, υψηλής ποιότητας σιτάρια για το Κριθαράκι και όλα της τα προϊόντα.