Η μελιτζανοσαλάτα  ίσως είναι και ο πιο εύκολος τρόπος να φάνε μελιτζάνες κι όσοι δεν τις προτιμούν. Γρήγορη αλλά πολύ νοστιμη συνταγή για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Υλικά:

  • 4 μελιτζάνες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι του καφέ λάδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • ελιές καλαμών (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανό για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις χαράζουμε με ένα μαχαίρι γύρω-γύρω.
  2. Τις φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 45 λεπτά. Όταν ψηθούν και μαλακώσουν, τις βγάζουμε.
  3. Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τής κάθε μελιτζάνας σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι μέχρι να λιώσει η ψίχα και να γίνει ένα μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι, το λάδι, το ξίδι, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Συνοδεύεται με ελιές Καλαμών, μαίντανό και λίγο λάδι.

Καλή επιτυχία!