Ίσως είναι το πιο gourmet φαγητό που θα δοκιμάσεις να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι και πραγματικά θα σε εντυπωσιάσει το πόσο εύκολο και γρήγορο είναι.

Υλικά

1/3 φλιτζάνι μέλι

1/4 φλυτζάνι σάλτσα σόγιας

1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ

1 κουτί γαρίδες καθαρισμένες

2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ. Τοποθετούμε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ½ του μείγματος ανακατεύοντας για να τις μαρινάρουμε για περίπου 8 ώρες. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Μαγειρεύουμε τις γαρίδες από τη μια πλευρά και στη συνέχεια μόλις τις γυρίσουμε ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα. Σερβίρουμε με ρύζι και φρέσκο κρεμμυδάκι.