Είτε το πιστεύεις, είτε όχι, οι μεθυσμένες πέννες οι αλλιώς Penne alla Vodka ανήκουν στην κατηγορία του εύκολου βραδινού. Θα δεις πως μόλις το κάνεις μερικές φορές, η συγκεκριμένη συνταγή θα σου κλέψει την καρδιά. Και μπορεί τα συστατικά να είναι αρκετά απλά, όμως η διαδικασία είναι πάρα πολύ σημαντική για να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ κάνουμε πουρέ το κονκασέ και στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το σκόρδο και το βασιλικό μέχρι να μαλακώσει για δύο περίπου λεπτά, στη συνέχει κλείνουμε το μάτι. Περιχύνουμε με τη βότκα και αφήνουμε ενώ είναι κλειστό το μάτι να ροδίσει το σκόρδο και στη συνέχεια ανάβουμε στο μισό το μάτι μέχρι να “πιεί” σχεδόν όλη τη βοτκα αφήνοντας μόνο ένα κουτάλι της σούπας. Προσθέτουμε τον πουρέ τομάτας και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 45 λεπτά. Παράλληλα μαγειρεύουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε 1/4 φλ από το νερό των ζυμαρικών και περιχύνουμε στη σάλτσα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το κόκκινο πιπέρι και τέλος, τις 2 κουταλιές από το κρύο βούτυρο ανακατεύοντας καλά. Ολοκληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα και σερβίρουμε!