Επιτέλους η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και το λουκάνικο σίγουρα είναι ο πρωταγωνιστής εκείνης  της ημέρας. Αν αναζητάς όμως ένα διαφορετικό πιάτο όπως για παράδειγμα αυτό το που έχει λουκάνικο κοτόπουλου, μακαρόνια, μπρόκολο και μανιτάρια τότε είσαι στο σωστό άρθρο.

Υλικά
1 πακέτοCasarecce ζυμαρικά
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Έξι λουκάνικο κοτόπουλου Πίνδος

1 κιλό μπρόκολο καθαρισμένο
226 γρ μανιτάρια πόρτο μπέλο κομμένα σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
3/4 φλ βαλσάμικο ξύδι
3/4 φλ κρέμα γάλακτος
2/3 φλ τριμμένη παρμεζάνα
1 κγ αλάτι
1 κγ μαύρο πιπέρι
2 κσ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το λουκάνικο για 10 περίπου λεπτά. Κόβουμε τα κομμάτια και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Βράζουμε το μπρόκολο για 4-5 λεπτά σε μια κατσαρόλα ενώ στο στη συνέχεια σωτάρουμε λίγο τα μανιτάρια μαζί με λίγο λάδι και μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τώρα το μπρόκολο, το λουκάνικο, το βαλσάμικο, την κρέμα γάλακτος, τρεις κουταλιές βούτυρο και παρμεζάνα για περίπου τρία λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας φρέσκο μαϊντανό. Σερβίρουμε αμέσως.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι και στα εδέσματα που θα γευτούμε εκείνη την ημέρα θα παίξει το Χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ελεύθερης βοσκής ΠΙΝΔΟΣ. Χωρίς προσμίξεις με άλλα κρέατα, χωρίς γλουτένη και με χαμηλά λιπαρά, το βραβευμένο χωριάτικο λουκάνικο από κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ είναι η πιο νόστιμη επιλογή για τη βραδιά ψησίματος που θα οργανώσετε για τους αγαπημένους σας.Η νοστιμιά και η μπαχαρένια γεύση του σε συνδυασμό με την σφραγίδα ποιότητας του ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ, εγγυώνται για το αποτέλεσμα του καλύτερου μεζέ που θα σερβίρετε στους καλεσμένους σας.

Capture