Η μουσταλευριά είναι παραδοσιακό γλυκάκι της εποχής με πολλούς fans! Ο μούστος είναι ο χυμός από πατημένα σταφύλια που χρησιμοποιείται συχνά ως γλυκαντικό σε παραδοσιακές συνταγές ελληνικού ψωμιού, καθώς και στην παρασκευή γλυκών και γλυκών. Αυτή η πουτίγκα από μούστο σταφυλιών είναι μια αγαπημένη, ιδιαίτερα δημοφιλής την εποχή του τρύγου, όταν ο μούστος είναι φρέσκος. Μπορείτε να το φτιάξετε μόνοι σας ή να το αγοράσετε από ένα εξειδικευμένο σούπερ μάρκετ.
Συστατικά:
- 5 φλιτζάνια μούστος σταφυλιού
- 1/2 φλιτζάνι, συν 1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι
- 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 3/4 φλιτζανιού καρύδια (θρυμματισμένα)
- Παύλα κανέλας (αλεσμένη)
- Ζάχαρη (προαιρετικά)
Μέθοδος:
- Ετοιμάστε τον μούστο σταφυλιών
- Βάλτε το μούστο σταφυλιού σε μια κατσαρόλα και αφαιρέστε τον αφρό καθώς ανεβαίνει στην κορυφή.
- Αφήνουμε να βράσει για άλλο ένα λεπτό, στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να ηρεμήσει όλη τη νύχτα.
- Φτιάξτε την πουτίγκα
- Την επόμενη μέρα, μεταφέρετε προσεκτικά το μούστο σταφυλιών σε μια καθαρή γλάστρα χωρίς να έχει ιζήματα που κατακάθονται στον πάτο.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και δοκιμάστε για γλυκό. Προσθέστε λίγη ζάχαρη αν χρειάζεται.
- Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να ομογενοποιηθεί καλά
- Όταν ο μούστος του σταφυλιού αρχίσει να πήζει, διαλύουμε το άμυλο καλαμποκιού σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει σε κρεμώδη υφή.
- Μεταφέρουμε σε ατομικά μπολ ή σε φόρμα ή ταψί και αφήνουμε να δέσει.
- Πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια και κανέλα πριν σερβίρουμε.
Διάβασε επίσης:
Air fryer mozzarella sticks: Το αγαπημένο σνακ των παιδιών για το σχολείο!
Leave a Reply