Μπορείτε να καβουρδίσετε μια μεγαλύτερη παρτίδα βρώμης και ξηρών καρπών εάν θέλετε να το φτιάξετε για αρκετές ημέρες. Θα διατηρηθούν για περίπου μια εβδομάδα. Ένα θρεπτικό, χορταστικό και εύκολο πρωινό για το καλύτερο ξεκίνημα της ημέρας.

Συστατικά

  • 40g τυλιγμένη βρώμη (χρησιμοποιήστε βρώμη χωρίς γλουτένη εάν απαιτείται)
  • μικρές χούφτες φουντούκια
  • 150 ml γάλα ή γάλα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • ½ μπανάνα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο

Μέθοδος

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C Ανεμιστήρας. Βάζουμε τη βρώμη και τα φουντούκια σε ταψί και καβουρδίζουμε για 7 λεπτά, μέχρι να μυρίσουν. Εναλλακτικά, καβουρδίζουμε σε ένα τηγάνι. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ψιλοκόβουμε τα φουντούκια και τα βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι. Προσθέστε τη βρώμη. Περιχύνουμε με το γάλα και το σιρόπι σφενδάμου και από πάνω ρίχνουμε τις μπανάνα και το κακάο. Αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο.
  3. Για να σερβίρετε, προσθέστε περισσότερες μπανάνες και παραπάνω κακάο, αν θέλετε.

Καλή επιτυχία!!!