Αυτές τις μέρες η θερμοκρασία έπεσε 15 βαθμούς κελσίου. Τι καλύτερο για να ζεσταθούμε από τον κλασικό λαδερό αρακά; O αρακάς ταιριάζει πολύ με φέτα και ψωμάκι και έτσι έχετε το απόλυτο φαγητό για τον χειμώνα.

Τι θα χρειαστείτε για τον αρακά:

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 700 γραμμάρια αρακάς
  • 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε κύβους
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
  • 5-6 κουταλιές της σούπας πολτό ντομάτας
  • άνηθος
  • 4 μικρές πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Μετά, τοποθετείτε το κρεμμύδι και το καραμελώνετε.
  • Τώρα μπαίνει ο αρακάς και το καρότο. Μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Ρίξτε την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας. Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Προσθέστε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλύψετε τα λαχανικά. Χαμηλώστε λίγο στην φωτιά και αφήστε να μαγειρευτεί το φαγητό για άλλα 30 λεπτά.
  • Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τις πατάτες και τον άνηθο. Φροντίστε οι πατάτες να καλύπτονται από τον νερό αλλιώς προσθέστε και άλλο.
  • Μαγειρέψτε για άλλα 30-40 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές.

Ο αρακάς ταιριάζει πολύ με φέτα και ψωμί, ενώ μερικοί προτιμούν να τον τρώνε ως συνοδευτικό κάποιου κρέατος.