ΟΚ, μπορείτε να γελάτε αλλά όταν δείτε πώς γίνεται θα αλλάξετε άποψη…

Μπορεί να φαίνεται απλό αλλά και το βράσιμο του αυγού έχει τα δικά του μυστικά.  Καταρχάς πρέπει να είσαι σίγουρη ότι το αυγό είναι φρέσκο. Και όταν εννοούμε φρέσκο, όχι επειδή στο είπαν.

Πως καταλαβαίνεις αν είναι φρέσκο

Πάμε στα απλά. Ένα φρέσκο αυγό σε ένα μπολ με νερό ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ στον πάτο. Δεν επιπλέει!

Το βράσιμο

Αφού λοιπόν το αυγό είναι φρέσκο, τότε θα προχωρήσει στο βράσιμο. Το νερό πρέπει να καλύπτει το αυγό σε όλη την διάρκεια. Ο ιδανικός χρόνος ενός αυγού για να είναι βρασμένο είναι 12 λεπτά. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με το πώς θέλει ο καθένας το αυγό του. Αν θες να είναι πιο μελάτο, προφανώς ο χρόνος είναι λιγότερος κατά 2 λεπτά. Αν θες να φας το αυγό όπως όταν ήμασταν μικροί, τότε άστο 5 λεπτά και απόλαυσέ το σε ποτήρι με ψωμί και ζάχαρη ανακατεμένο.

Το ξεφλούδισμα

Εγώ προσωπικά έχω ρίξει κατάρες και κατάρες. Εγώ όμως δεν μπορώ να κρατήσω μανταλάκι χωρίς να μου πέσει οπότε δεν είμαι μέτρο σύγκρισης. Αν όμως το έχεις και εσύ το πρόβλημα αυτό, υπάρχει λύση. Βάλτο σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό και θα δεις πως στο ξεφλούδισμα θα φεύγει το τσόφλι εύκολα και γρήγορα.

Πώς να ξεχωρίσεις τα βρασμένα από τα άβραστα αυγά

Το έχεις πάθει σίγουρα. Θα είχες γλυτώσει το κάζο αν ήξερες αυτό το tip: Το βρασμένο αυγό κάνει περιστροφές στο τραπέζι αν προσπαθήσεις να το γυρίσεις. Το άβραστο όχι.

Για βάλε φωτιά να βράσουμε αυγά…