Η Τσικνοπέμπτη έχει σχεδόν φτάσει και το μπάρμπεκιου είναι παράδοση. Καλέστε φίλους στο σπίτι, ανάψτε φωτιά, διαλέξτε τα πιο νόστιμα κρέατα και βάλτε όλη σας την τέχνη για να γίνει όπως πρέπει.

Τα βήματα για να κάνεις τι πιο καλό μπάρμπεκιου της ζωής σου είναι εδώ:

Πάρτε το σωστό μπάρμπεκιου

Μπορεί να ακούγεται βασικό, αλλά υπάρχουν δύο κρίσιμα πράγματα που χρειάζεται ο καυστήρας σας εάν θέλετε να φτιάξετε υπέροχο φαγητό μπάρμπεκιου. Το πρώτο πράγμα είναι ότι πρέπει να είναι κάρβουνο. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με τα μπάρμπεκιου αερίου, αλλά δεν θα έχετε επιπλέον καπνιστή γεύση. Μπορεί κάλλιστα να μαγειρεύετε στο φούρνο, όσον αφορά τη γεύση! Το δεύτερο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα καπάκι. Κλειδώνει τη γεύση, διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιπλέον τεχνική.

Χρησιμοποιήστε το σωστό κάρβουνο

Η προετοιμασία μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, επειδή το κάρβουνο που χρησιμοποιείτε αλλάζει τη γεύση του φαγητού σας. Το κάρβουνο – το υλικό που μοιάζει με καμένο δέντρο – θα δώσει την καλύτερη γεύση. Είναι ανόθευτο και φυσικό.

Περιμένετε την κατάλληλη στιγμή για να μαγειρέψετε

Το μπάρμπεκιου θέλει υπομονή και συγκέντρωση, με αυτή τη σειρά. Πρέπει να περιμένετε να σβήσουν οι φλόγες – το ψήσιμο στη σχάρα είναι πολύ παραπλανητικό! Θέλετε τα κάρβουνα λευκά καυτά – με το οποίο εννοώ γκρι και λαμπερά. Αυτή είναι η πιο καυτή και ομοιόμορφη ζέστη που χρειάζεται.

Ενεργοποιήστε την έκρηξη της θερμοκρασίας

Μετά από αυτό, μην ξεχνάτε ότι αυτό που δημιουργήσατε είναι ένας φούρνος, επομένως πρέπει να ελέγχετε τη θερμότητα ακριβώς όπως ένας φούρνος. Ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσετε τη θερμότητα είναι με το χέρι σας. Κρατήστε το χέρι σας περίπου 12 cm πάνω από τη σχάρα και δείτε πόσο καιρό μπορείτε να το κρατήσετε εκεί άνετα (δηλ. χωρίς να ουρλιάζετε).

6 δευτερόλεπτα = χαμηλή φωτιά

4 δευτερόλεπτα = μέτρια φωτιά

2 δευτερόλεπτα = δυνατή φωτιά

0 δευτερόλεπτα = Νοσοκομείο. Τώρα.

Πρέπει επίσης να ελέγχετε τη θερμοκρασία σε όλη τη σχάρα. Η πιο εύκολη τεχνική είναι το μισό και το μισό – βάλτε όλα τα κάρβουνα στη μία πλευρά, ώστε να έχετε μια πολύ καυτή πλευρά και μια χωρίς άμεση θερμότητα.

Αποκτήστε τα καλύτερα εργαλεία

Όλοι έχουμε χάσει κατά λάθος ένα λουκάνικο στη σχάρα ή έχουμε γυρίσει ένα μπιφτέκι από την άκρη. Λοιπόν, προμηθευτείτε μια αξιοπρεπή σχάρα, ένα γάντι φούρνου βαρέως τύπου. Το ένα κομμάτι κιτ που απλά πρέπει να έχετε είναι ένα αξιοπρεπές ζευγάρι λαβίδες – σας δίνουν τον μεγαλύτερο έλεγχο και μειώνουν τις πιθανότητες να ρίξετε οτιδήποτε ανάμεσα στις ψησταριές.

Φτιάξτε τα δικά σας μπέργκερ

Τα σπιτικά μπιφτέκια είναι καλύτερα. Ακόμα κι αν τα φτιάξεις από αλατοπίπερο και κρέας καλής ποιότητας, θα νικήσουν τα πάντα στα μαγαζιά.

Τα ψάρια είναι υπέροχα στα μπάρμπεκιου

Γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε τα ψάρια; Τα ψάρια και ο καπνός είναι τόσο υπέροχοι φίλοι (σκεφτείτε τον καπνιστό σολομό!). Πάρτε λοιπόν μια ολόκληρη πέστροφα ή μια πλευρά σολομού, ρίξτε μερικά τσιπς βελανιδιάς και μαγειρέψτε όπως ο άνθρωπος των σπηλαίων που κρύβεται μέσα μας. Επίσης, κόψτε ένα ολόκληρο ψάρι ανοιχτό και γεμίστε με λεμόνι, άνηθο και πιπέρι. Ή δοκιμάστε αυτήν την ψημένη πέστροφα στην εφημερίδα.

Μαρινάδα, μαρινάδα, μαρινάδα!

Όλοι γνωρίζουμε τη φράση «αφήστε για λίγες ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα». Λοιπόν, αυτό ισχύει διπλά για μπάρμπεκιου, για να βεβαιωθείτε ότι οι γεύσεις δεν παρακάμπτονται από την προσθήκη του καπνού. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να αποθηκεύετε λίγη μαρινάδα όταν φτιάχνετε και να βουρτσίζετε το κρέας ή το ψάρι σας με τη μαρινάδα κάθε 10 λεπτά καθώς ψήνεται. Με αυτόν τον τρόπο θα προσθέσει υγρασία, θα παγιδεύσει τη γεύση του καπνού και θα καραμελώσει απαλά.

Μην απορρίπτετε τα λαχανικά

Ξέρω ότι τα μπάρμπεκιου είναι μια δικαιολογία για να μετατραπούμε σε σαρκοφάγα, αλλά η φωτιά κάνει θαυμαστά πράγματα και στα λαχανικά, αν κατανοείτε σωστά την τεχνική. Αυτό που θέλετε είναι αυτή η υπέροχη απανθράκωση κατά μήκος των ράβδων – φαίνεται εκπληκτικό και έχει ακόμα καλύτερη γεύση. Έτσι, κόψτε τις λεπτές φέτες και στη συνέχεια ψήστε αμέσως – χωρίς λάδι, χωρίς καρυκεύματα. Μόλις ψηθεί, μπορείτε να προσθέσετε τη γεύση με λίγο ποιοτικό ελαιόλαδο και λίγο ξύδι, όπως σε αυτά τα ψημένα λαχανικά.