Αφράτες εσωτερικά, τραγανές εξωτερικά, αυτές οι ψητές πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό σε κάθε ψητό. Είναι ακόμα καλύτερες την επόμενη μέρα, τρώγονται απευθείας από το ψυγείο!
Συστατικά
- 3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, λίπος από μοσχαρίσιο κρέας
- 16 πατάτες κομμένες σε τέταρτα ή μεγάλα κομμάτια
- αλάτι
Μέθοδος
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C στο αέρα.
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί και απλώς τις σκεπάζουμε με νερό. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να βράσει. Βράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ψηθούν). Στραγγίστε καλά σε ένα σουρωτήρι, στη συνέχεια τοποθετήστε το τρυπητό πάνω από το ταψί και σκεπάστε τις πατάτες με μια πετσέτα. Αφήστε στην άκρη για 10 λεπτά να στεγνώσει στον ατμό.
- Εν τω μεταξύ, βάλτε το φυτικό λάδι, ή το λίπος σε μια φόρμα ψησίματος και θερμαίνετε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Ρίξτε απαλά τις πατάτες γύρω-γύρω στο σουρωτήρι. Ρίξτε τις πατάτες στη φόρμα με το ζεστό λίπος και κουνήστε το για να απλωθούν οι πατάτες στο ταψί, αλλά μην ανησυχείτε να τις γυρίσετε. Βάλτε τη φόρμα στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά. Σε αυτό το σημείο δώστε μια στροφή στις πατάτες και στη συνέχεια επιστρέψτε τις στο φούρνο για άλλα 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και σερβίρουμε.

Γεια σου φίλη! Είμαι η Μάρθα Κατσαρού και λάτρης της γραφής. Παρόλο που ξεκίνησα με σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, το πάθος μου για τη γραφή με οδήγησε στη Δημοσιογραφία, όπου ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό μου στο ΕΚΠΑ. Πάντα με γοήτευε ο κόσμος του lifestyle, της μόδας, της ομορφιάς και της διακόσμησης, και τώρα έχω τη χαρά να μοιράζομαι τις δικές μου ιδέες και σκέψεις μαζί σας. Είστε έτοιμοι για αυτό το ταξίδι;
