Η παρακάτω σαλάτα είναι ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα. Το κομμένο κοτόπουλο, η φρέσκια μοτσαρέλα και τα τοματίνια σε συνδιασμό με τις φέτες αβοκάντο και τα ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού δημιουργούν την απόλυτη σαλάτα.

salad

Υλικά
Μαρινάτα
1/4 φλιτζάνι (60 mL) πετιμέζι ΠΑΝ
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρη ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό
1 κουταλάκι αλάτι

Σαλάτα:
4 φιλέτα κοτόπουλου κομμένο σε φέτες
5 φλιτζάνια φύλλα μαρουλιού
1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι τοματίνια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα
1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένος
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάτας και τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύνουμε με 4 κουταλιές σάλτσας πάνω από το κοτόπουλο ανακατεύοντας ομοιόμορφα. Κρατάμε την υπόλοιπη σάλτσα για να τη χρησιμοποιήσουμε ως dressing.
Ζεσταίνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη για να ξεκουραστεί.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο, το μαρούλι, το αβοκάντο, τα τοματίνια και τη μοτσαρέλα ενώ πασπαλιζουμε από πάνω με βασιλικό. Τέλος, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Το Πετιμέζι ΠΑΝ με την αρμονικά παχύρευστη υφή του, το υπέροχο άρωμα μούστου και τη γλυκιά του γεύση με την χαρακτηριστικά μακρά του επίγευση, θα εκπλήξει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γλυκαντικό στην ζαχαροπλαστική ενώ παράλληλα έχει και πολλές εφαρμογές στη μαγειρική. Το Πετιμέζι ΠΑΝ μπορεί να προστεθεί ως βασικό συστατικό στις σάλτσες και στα dressings πιάτων με κρέατα, ψάρια αλλά και λαχανικά. Επιπλέον, λόγω της υψηλής θρεπτικής του αξίας αποτελεί μία πολύ ενδιαφέρουσα και διαφορετική πρόταση και για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής. Εντάσσοντάς το στην καθημερινότητα σας ακόμη και με λίγο γιαούρτι ως ένα γρήγορο και απολαυστικό σνακ, θα σας γλυκάνει θρεπτικά και θα σας προσφέρει ενέργεια και δύναμη.