Αυτά τα απολαυστικά pancakes είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το γάλα καρύδας που έχει απομείνει. Μπορούν εύκολα να γίνουν vegan – απλώς αλλάξτε το αυγό με μια ώριμη, πολτοποιημένη μπανάνα.

Συστατικά

Για τις Pancakes

  • 225g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • πρέζα αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα ή εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • 275ml γάλα καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αποξηραμένη καρύδα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
  • διαυγές μέλι ή σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Για τις μπανάνες

  • 20g βούτυρο ή λάδι καρύδας
  • 1 κουταλιά της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • 2–3 μπανάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες διαγώνια κομμένες

Μέθοδος

  1. Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα βανίλιας, ανακατέψτε τη στα υγρά συστατικά στο επόμενο βήμα).
  2. Χτυπάμε το αυγό και το γάλα καρύδας μαζί σε ένα ξεχωριστό μπολ χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μπαλονιού. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο των ξηρών υλικών και προσθέτουμε σταδιακά το αυγό, τραβώντας το μείγμα από τα πλάγια λίγο-λίγο για να αποφύγουμε μεγάλους σβόλους.
  3. Σκουπίστε μια μικρή ποσότητα λαδιού γύρω από ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι εσπρέσο γεμάτο ζύμη στο τηγάνι, μετά ένα άλλο, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ των δύο.
  4. Μαγειρέψτε για 2 λεπτά ή μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια των τηγανιτών και οι κάτω πλευρές να ροδίσουν. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλο 1–1½ λεπτό μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές. Διατηρήστε το ζεστό σε χαμηλό φούρνο όσο μαγειρεύετε το υπόλοιπο κουρκούτι, θα πρέπει να έχετε περίπου 8 τηγανίτες συνολικά.
  5. Αφαιρέστε την τελευταία από τις ψημένες τηγανίτες από το τηγάνι στο φούρνο και δυναμώστε τη φωτιά για να ψηθούν οι μπανάνες. Βάζουμε στο τηγάνι το βούτυρο ή το λάδι καρύδας και την μαλακή καστανή ζάχαρη. Όταν λιώσουν και ενωθούν, προσθέστε τις μπανάνες κομμένες σε φέτες και ανακατέψτε απαλά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν και από τις δύο πλευρές.
  6. Για να σερβίρετε, στοιβάζετε τις τηγανίτες σε πιάτα και ρίχνετε από πάνω τις καραμελωμένες μπανάνες, λίγη καρύδα, αν χρησιμοποιείτε, και λίγο μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Καλή απόλαυση!

Διάβασε επίσης:

Cheesecake με μούρα και λεμόνι