Το Πάσχα φτάνει και σιγά σιγά θα πρέπει να αρχίσουμε τις προετοιμασίες για το Πασχαλινό τραπέζι! Τα κλασικά κουλουράκια της γιαγιάς δεν θα μπορούσαν να λείπουν από κανένα σπίτι.

Υλικά

  • 250 γρ βούτυρο
  • 270 – 370 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • ½ κ.τ.γ σόδα
  • 60 ml χυμό πορτοκάλι
  • 125 ml γάλα εβαπορέ
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από ½ λεμόνι
  • 2 βανίλιες
  • ½  κ.τ.γ μαστίχα σκόνη
  • 900-900 γρ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κρόκο αυγού και 1 κ.τ.σ νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Αφήστε λίγη ώρα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το βάλτε στο μίξερ χτυπώντας το για 1 λεπτό. Προσθέστε σιγά σιγά την ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο για περίπου 3 λεπτά.
Σε ένα μπολ σπάστε τα αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα με το βούτυρο ένα ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ σε μέτρια προς δυνατή ένταση.

Παράλληλα, βάλτε σε ένα ποτήρι τον χυμό πορτοκάλι με την σόδα και ανακατέψτε με ένα κουτάλι.
Χαμηλώστε την ένταση στο μίξερ και προσθέστε τον χυμό πορτοκάλι, το γάλα, το ξύσμα πορτοκάλι και ξύσμα λεμόνι.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τις βανίλιες και την μαστίχα. Προσθέστε την μισή ποσότητα αλευριού στο μίξερ και ανακατέψτε. Στη συνέχεια προσθέστε και το υπόλοιπο και σταματήστε το χτύπημα.
Βάλτε το μείγμα στον πάγκο μας και ζυμώστε ώστε να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι. Σκεπάστε με μια μεμβράνη και αφήστε τα για 20 λεπτά. Χωρίστε το μείγμα σε μπαλάκια στο μέγεθος της παλάμη και τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Βάλτε τα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείψτε τα κουλουράκια με μείγμα κρόκου και νερού. Ψήστε τα  στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά!

Για να κάνεις όμως το ψήσιμο ακόμη πιο νόστιμο, πιο υγιεινό, ακόμη πιο απλό και ακόμη καλύτερο χρησιμοποίησε αντικολλητικό χαρτί SANITAS.

Eδώ και σχεδόν 50 χρόνια, η SANITAS ερευνά και καινοτομεί φέρνοντας προϊόντα στην αγορά που ανταποκρίνονται πλήρως στις ανάγκες των καταναλωτών και διευκολύνουν τη ζωή τους και την καθημερινότητά τους στην κουζίνα.

Το SANITAS αντικολλητικό χαρτί, σας γλιτώνει χρόνο με τα πρακτικά έτοιμα κομμένα φύλλα του και με τις αντικολλητικές του ιδιότητες φροντίζει οι παρασκευές σας να σερβίρονται εύκολα, ενώ τα σκεύη σας να παραμένουν καθαρά.