Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν πλέον να τρώνε υγιεινά. Τα όσπρια είναι ότι καλύτερο μπορούμε να επιλέξουμε για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή. Σήμερα επιλέξαμε να σας  παρουσιάσουμε μία συνταγή με ρεβύθια, αρκετά διαφορετική με αυτές που έχουμε συνηθίσει. Ειδικά, εσάς που σας αρέσουν και λίγο τα καυτερά, είμαστε σίγουροι ότι θα την λατρέψετε.

 

Υλικά που θα χρειαστέιτε:

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 400 γρ ρεβίθια
  • 1-2 φρέσκα πράσινα τσίλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 1 κουταλάκι σπόρους μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι κάρυ
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη, προαιρετικά
  • 200 γρ. ντομάτες κομμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα φρέσκου τζίντζερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • μερικά κλωνάρια φρέσκου κόλιανδρου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού garam masala

Εκτέλεση

Αφού έχετε μουλιάσει τα ρεβύθα για περίπου 10 ώρες, τα ξεπλένετε με αρκετό νερό και τα βράζετε μέχρι να μαλακώσουν. Προσοχή να μην τα παραβράσετε και λιώσουν.

Παράλληλα καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και κόβετε σε λεπτές φέτες τα πράσινα τσίλι. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε τους σπόρους μουστάρδας. Μόλις ραγίσουν ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα τηγανίζετε μέχρι να γίνουν διάφανα και να ροδίσουν στις άκρες. Ψιλοκόβετε και προσθέτετε τις ντομάτες.  Μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε το κάρυ, το τζίντζερ, το σκόρδο, την κόκκινη σκόνη τσίλι, τη ζάχαρη (αν επιθυμείτε) και μια πρέζα θαλασσινό αλάτι. Συνεχίστε να ανακατεύετε και μαγειρεύετε για άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε τα βρασμένα ρεβίθια στο τηγάνι. Συμπληρώστε 250 ml νερό και τοποθετήστε το καπάκι στο τηγάνι, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Σιγοβράζετε για 5 με 7 λεπτά μέχρι να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Ψιλοκόψτε τον κόλιανδρο, στη συνέχεια πασπαλίστε από πάνω μαζί με το garam masala και τα πράσινα τσίλι κομμένα σε λεπτές φέτες.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Καλή σας απόλαυση!

Leave a Reply

Your email address will not be published.