Μακριά από τη βαριά, παραδοσιακή αδερφή της, αυτή η καρμπονάρα τα έχει όλα: είναι νόστιμη, ελαφριά και πανεύκολη στην παρασκευή της

Hint: Ποτέ δε ξεπλένουμε τα μακαρόνια με κρύο νερό αφού τα βράσουμε. Ξεπλένοντας το άμυλο τα εμποδίζουμε να δέσουν με οποιαδήποτε σάλτσα.

Υλικά:

250 γρ spaghetti no6

3-4 φέτες γαλοπούλα (βραστή ή καπνιστή)

1 αυγό

1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα

1 κούπα τριμμένο, κίτρινο τυρί

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα

πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία (ή την προτίμησή μας) και σουρώνουμε. Κόβουμε τη γαλοπούλα σε τετράγωνα κομμάτια και σωτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όσο περιμένουμε να ψηθεί η γαλοπούλα βάζουμε το αυγό και το γάλα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μόλις η γαλοπούλα αρχίσει να κολλάει στην κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μακαρόνια και το μείγμα του αυγού. Η καρμπονάρα πρέπει να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά, ώστε το αυγό να μη γίνει ομελέτα. Προσθέτουμε κατευθείαν τα τυριά και το πιπέρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το φαγητό να δέσει.

Η καρμπονάρα πρέπει να φαίνεται λίγο πιο υγρή από όσο θέλουμε να βγει, καθώς τα μακαρόνια θα απορροφήσουν υγρά όσο κρυώνουν. Αν το πιάτο φαίνεται κάπως στεγνό, προσθέτουμε επιπλέον συμπυκνωμένο γάλα. Σε αυτό το στάδιο δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε.

Μικρά μυστικά:

Αν θέλουμε πιο πλούσια γεύση, μπορούμε πάντα να χρησιμοποιήσουμε μπέικον και κρέμα