Ποτέ δεν μου άρεσε η πατατοσαλάτα μέχρι που δοκίμασα αυτή τη συνταγή και κυριολεκτικά αναθεώρησα. Πραγματικά είναι η καλύτερη πατατοσαλάτα που δοκίμασες ποτέ.

Υλικά

3 κιλά πατάτες

1¼ φλιτζάνι μαγιονέζα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

¼ φλιτζάνι άνηθο

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας ξίδι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

½ κουταλάκι ζάχαρη

½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

5 βραστά αυγά ψιλοκομμένα

½ φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ενώ στη συνέχεια στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη μαγιονέζα, τη κρέμα γάλακτος, τον άνηθο, τη μουστάρδα και το ξύδι. Προσθέτουμε αλάτι, ζάχαρη και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις πατάτες και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Αφαιρούμε τις πατάτες από το ψυγείο και τις κόβουμε σε κύβους. Προσθέτουμε τις πατάτες στο μείγμα και ανακατεύουμε.