της Εμμανουέλας Φωτεινού, Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός

Στην Ελλάδα νομίζω πως οι πίτες έχουν την τιμητική τους σε γιορτές και όχι μόνο! Εδώ σου έχω μια πολύχρωμη και κρεμώδη κοτόπιτα που αν αγαπάς τα λαχανικά πρέπει να τη φτιάξεις!

Υλικά

  • 2 καρότα
  • 2 κολοκύθια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 μεγάλες πιπεριές πορτοκαλί, κίτρινη και κόκκινη
  • 2 πράσα
  • 2 κούπες κοτόπουλο βραστό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 2 φλ. γκούντα χαμηλών λιπαρών
  • 2 φλ. φέτα χαμηλών λιπαρών
  • 2 φλ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. λάδι
  • αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά
  • 1 συσκευασία φύλλο χωριάτικο

    Εκτέλεση

    Βήμα 1: Βράζουμε το κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζουμε (εγώ έβαλα 4 μπούτια) και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών περίπου.

    Βήμα 2: Τρίβουμε στον τρίφτη τα καρότα και τα κολοκύθια και τα σωτάρουμε στο αντικολλητικό με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Αφού μαλακώσουν προσθέτουμε τις πιπεριές, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα να μαγειρεύουν και αυτά.

    Βήμα 3: Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση προσθέτοντας τα λαχανικά και το κοτόπουλο (ιδανικά αφού έχουν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου), τα αυγά, το γιαούρτι, τα τυριά και τα μπαχαρικά και ανακατεύοντας καλά.

    Βήμα 4: Στρώνουμε τα 3 φύλλα μας λαδώνοντας τη κάθε στρώση, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, βάζουμε ένα φύλλο ενδιάμεσα βάζουμε την άλλη μισή γέμιση και σκεπάζουμε με αλλά 3 φύλλα λαδώνοτας ενδιάμεσα.

    Βήμα 5: Δεν θέλει πολύ λάδι, για να μην γίνει βαριά λαδώνουμε κατά τόπους ρίχνοντας σταγόνες.

    Βήμα 6: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει καλά σε αέρα και αντιστάσεις.

Καλή επιτυχία!

 

Πρότυπο κέντρο ευεξίας
Φωτεινού Εμμανουέλα
Βιολόγος MSc – Κλινική Βιοχημικός 
Σπύρου Μερκούρη 56 (πλησίον μετρό Ευαγγελισμού)
210 7251933 – 6981395214

Leave a Reply

Your email address will not be published.