Το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων και το απόλυτο κόλπο για να τις τηγανίσεις σαν επαγγελματίας.

Δεν είναι δα και… πυρηνική επιστήμη, ωστόσο υπάρχει αν τεράστιο μυστικό: Θέλουν και δεύτερο τηγάνισμα!

Πως γίνεται;

Κόβουμε τις πατάτες (υπολόγισε για 4 άτομα πως είναι περίπου 4 πατάτες) και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό. Μετά στραγγίζουμε ώστε να στεγνώσουν εντελώς.

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά σε μεσαία θερμοκρασία με πολύ λάδι (ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο) και τηγανίζουμε για 5 λεπτά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ TIP: Μην βάλεις πολλές πατάτες μέσα γιατί κολλάνε μεταξύ τους και δεν τηγανίζονται καλά.

Όταν τις βγάλεις, τις απλώνεις σε μια πιατέλα με χαρτί για να στραγγίξουν από το λάδι. Ανέβασε την θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας και ρίξε τις πατάτες στο τηγάνι για 2 λεπτά μόνο.

Έτοιμες!