Τα smoothies είναι μια δημοφιλής επιλογή για όσους αναζητούν ένα γρήγορο και θρεπτικό γεύμα ή σνακ. Αν είσαι έγκυος και γεννάς από μέρα σε μέρα, σκέψου να κρατήσεις τον πλακούντα σου! Πού κολλάει τώρα ο πλακούντας με τα smoothies; Ναι! Καλά κατάλαβες! Ενώ η σκέψη της ενσωμάτωσης του πλακούντα σε ένα smoothie μπορεί αρχικά να μας ανατριχιάσει ως σκέψη, αξίζει να δούμε τα πιθανά οφέλη και πως να το φτιάξουμε. Ο πλακούντας, το όργανο που αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για να παρέχει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στο έμβρυο, είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά και έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους πολιτισμούς για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες.

Η ενσωμάτωση του πλακούντα στα smoothies μπορεί να προσφέρει θρεπτική ώθηση, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί στη φύση ότι πολλά ζώα καταναλώνουν ενστικτωδώς τον πλακούντα τους μετά τη γέννα για να αποκομίσουν τα οφέλη του, συμπεριλαμβανομένης της αναπλήρωσης των χαμένων θρεπτικών συστατικών και της βοήθειας στην ανάρρωση μετά τον τοκετό.

Για να φτιάξετε ένα smoothie με πλακούντα

Ο πλακούντας πρέπει να καθαριστεί καλά, να μαγειρευτεί και στη συνέχεια να καταψυχθεί πριν από τη χρήση για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος βακτηριακής μόλυνσης.

Μόλις προετοιμαστεί, ο πλακούντας μπορεί να αναμειχθεί σε μια ποικιλία από συνταγές smoothie, μαζί με φρούτα, λαχανικά και άλλα συστατικά της επιλογής σας. Ο συνδυασμός του πλακούντα με φρούτα όπως μούρα, μπανάνες ή μάνγκο μπορεί να βοηθήσει να καλύψει οποιαδήποτε πιθανή γεύση, ενώ προσθέτει γλυκύτητα και πρόσθετα θρεπτικά συστατικά στο smoothie.

Αν και η ιδέα της κατανάλωσης πλακούντα μπορεί να μην είναι για όλους, για όσους θέλουν να εξερευνήσουν εναλλακτικές πηγές διατροφής, μπορεί να είναι μια μοναδική και δυνητικά ευεργετική επιλογή. Όπως με κάθε διατροφική επιλογή, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή διατροφολόγο για να διασφαλίσετε ότι ευθυγραμμίζεται με τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις υγείας.

Διάβασε επίσης:

Σαλάτα ζυμαρικών: Το τέλειο lunchbox για το σχολείο ή τη δουλειά!