Το φιστικοβούτυρο έχει γίνει αρκετά δημοφιλές στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό και μπορείς να το βρεις στα περισσότερα καταστήματα. Παρ’όλα αυτά, είναι πολύ πιο φθηνό, υγιεινό και εύκολο να το φτιάξεις μόνη σου με μόλις ένα υλικό!

Hint 1: Η ίδια μέθοδος λειτουργεί με όλους τους ξηρούς καρπούς. Μπορείς να φτιάξεις βούτυρο αμυγδάλου, φουντουκιού και γενικά ό,τι επιθυμείς!

Hint 2: Αν δε βρίσκεις αλατισμένα φιστίκια, χρησιμοποίησε ανάλατα και πρόσθεσε όσο αλάτι θες εσύ!

pb1

Υλικά:

Φιστίκια αλατισμένα (μπορείς να τα βρεις σε όλα τα καταστήματα)

Εκτέλεση:

Το μόνο που πραγματικά χρειάζεται είναι ένας πολυκόφτης ή ένα blender. Τοποθετούμε όσα φιστίκια θέλουμε στον πολυκόφτη μας (ή σε οποιοδήποτε άλλο εργαλείο χρησιμοποιούμε) και τον βάζουμε σε λειτουργία. Κάθε 1-2’ αναδεύουμε την πάστα των φιστικιών με ένα κουτάλι ώστε να αναμειχθεί ομοιόμορφα.

Το πολύ σε 5’ έχουμε το δικό μας φρέσκο, φθηνό και απίστευτα νόστιμο φιστικοβούτυρο!

Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο, σε σάντουιτς, με σοκολάτα ή οπουδήποτε αλλού θέλουμε και το καλύτερο είναι ότι το φιστικοβούτυρο διατηρείται για πάρα πολύ καιρό, αρά δεν υπάρχει φόβος ότι θα χαλάσει.