Η σημερινή συνταγή είναι και εύκολη αλλά και εξεζητημένη. Τα υλικά είναι απλά αλλά θα δώσουν αυτό το ‘κάτι’ που λείπει από τα μπισκότα που φτιάχνουμε συνήθως. Αλατισμένα μπισκότα μελιού, λοιπόν, με φιστίκι αιγίνης και σταγόνες λευκής σοκολάτας. Γιατί λευκή; Γιατί το φιστίκι αιγίνης ταιριάζει εκπληκτικά στην γεύση με την λευκή σοκολάτα. Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε:

Τι θα χρειαστείτε για την σημερινή συνταγή;

  • 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη 
  • 1/2 φλ. μέλι 
  • 1 αυγό
  • 2 βανίλιες 
  • 1 κτγ αλάτι 
  • 1 κτγ μαγειρική σόδα 
  • 2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
  • 1 φλ. φιστίκι αιγίνης
  • 1 φλ. σταγόνες λευκής σοκολάτας 
  • προαιρετικά: χοντρό θαλασσινό αλάτι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε ένα μέτριο κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και φέρνουμε σε μία βράση. Ανακατέψτε το βούτυρο με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο καφετί, καραμελένιο χρώμα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 5 λεπτά. Ύστερα, αποσύρετε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει για περίπου 20-30 λεπτά.
  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°. Απλώστε μία λαδόκολλα στο ταψί.
  • Αφού το βούτυρο έχει ήδη κρυώσει, χτυπήστε το με το μίξερ μαζί με την καστανή και την ζάχαρη άχνη σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό.
  • Προσθέστε το μέλι, το αυγό, τις βανίλιες, το αλάτι και την μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και άλλο μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά.
  • Τώρα, προσθέστε το αλεύρι και συνεχίζετε να χτυπάτε αλλά σε χαμηλή ταχύτητα. Σπάστε τα φιστίκια σε κομματάκια και ρίξτε τα στο μείγμα. Προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας. Το μείγμα θα πρέπει να αρχίσει να έχει την υφή που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία:

  • Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι παγωτού ή ένα κουτάλι σούπας για να κάνετε scoop κομμάτια από την ζύμη και να τα πλάσετε σε στρογγυλές μπαλίτσες. Βάλτε μία μία τις μπαλίτσες στο ταψί με μία καλή απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα ανοίξουν.
  • Ψήστε για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια των μπισκότων. Όχι παραπάνω.
  • Πριν σερβίρετε, αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 3-4 λεπτά στην λαδόκολλα.
  • Προαιρετικά, πασπαλήστε με λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι. Καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη:

Λαχταριστό κέικ με κάρδαμο και κρέμα τυριού – Ιδανικό για όσους τους λιγώνουν τα γλυκά

Leave a Reply

Your email address will not be published.