Είναι το τέλειο σνακ και για εσάς και για τα παιδιά σας και για τους καλεσμένους σας! Είναι τόσο τραγανές αυτές οι τυρομπουκιές που δεν θα μπορείτε να σταματήσετε να τις τρώτε. Προσοχή, μην τα φάτε όλες μονομιάς! Κρατηθείτε! Για αρχή, ας δούμε πως θα τις φτιάξετε: 

Τι θα χρειαστείτε για τις τραγανές τυρομπουκιές:

  • 450 γρ γραβιέρα τριμμένη
  • 65 γρ αλεύρι
  • 1 αυγό
  • 50 γρ φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κτσ κεφαλοτύρι τριμμένο
  • λάδι για τηγάνισμα
  • Μπορείτε να βάλετε και μυρωδικά της επιλογής σας μέσα στο μείγμα τις φρυγανιάς

Εκτέλεση Συνταγής:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη γραβιέρα με το αλεύρι και το αυγό.
  • Παίρνω από το μείγμα δύο ΚΣ και πλάθω σε μπάλες, σε μέγεθος μικρού καρυδιού.
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο αναμιγνύω την φρυγανιά με το κεφαλοτύρι.
  • Βουτάω μια μια τις μπάλες, στο μείγμα της φρυγανιάς, πιέζω λίγο να κολλήσει καλά πάνω τους.
  • Τις βάζω στην κατάψυξη για 10 λεπτά ή στο ψυγείο για 30.
  • Ζεσταίνω σε ένα κατσαρολάκι το λάδι στη μέγιστη ένταση και όταν πιάσει τη θερμοκρασία, χαμηλώνω την ένταση σε μέτρια.
  • Βάζω ανά 3 – 4 (ανάλογα το μέγεθος της κατσαρόλας) τις τυρομπουκιές, αφήνω για 1 – 1,5 λεπτό τις γυρίζω και από την άλλη πλευρά για άλλο 1,5 λεπτό.
  • Τις βγάζω σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρω αμέσως.

τυρομπουκιές

Δείτε ακόμη: Φτιάξτε χειροποίητες αφράτες πίτες στο σπίτι!