Τα τελευταία χρόνια που τα burgers και το γρήγορο φαγητό γίνονται όλο και πιο εξεζητημένα, πέσαμε πάνω στο απόλυτο υλικό, το οποίο και ζητάμε πάντα έκτοτε: την μαρμελάδα μπέικον. Και σκεφτήκαμε, γιατί να μην την φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι; Έτσι, σας έχουμε αυτήν την εύκολη συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστή μαρμελάδα μπέικον που θα συνοδεύει τέλεια το κάθε κρεατικό, μπέργκερ ή θα τρώγεται ακόμη και μόνη της με φρυγανιά και φέτα όταν θέλετε κάποιο ορεκτικό. Το μόνο σίγουρο; Θα τρελαθούν όλοι μαζί της! 

μαρμελάδα μπέικον

Τι θα χρειαστείτε για την μαρμελάδα μπέικον;

  • μισό κιλό μπέικον κομμένο σε λωρίδες
  • 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1/2 φλ. μηλόξυδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

Προαιρετικά: 

  • 1 κτσ σιρόπι σφένδαμου – ταιριάζει πολύ
  • Μερικές νιφάδες μπούκοβου

Εκτέλεση Συνταγής

  • Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να αποκτήσει καφετί χρώμα. Μεταφέρετε το μπέικον αλλά αφήστε το λίπος του.
  • Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σωτάρετε.
  • Προσθέστε το ξύδι, το σιρόπι σφένδαμου εάν βάλετε και την καστανή ζάχαρη στο τηγάνι βράστε το μείγμα μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Προσθέστε ξανά το μπέικον και συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλωμένη ένταση για λίγα λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε περίπου μισό λίτρο νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30′.
  • Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, δηλαδή το κρεμμύδι είναι εντελώς βρασμένο και έχει χάσει όλα της τα υγρά, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και την μεταφέρουμε σε ένα μίξερ. Χτυπάμε για λίγα μόνο δευτερόλεπτα ώστε να αποκτήσει την υφή μαρμελάδας. Χτυπήστε αναλόγως πόσο μεγάλα θέλετε τα κομμάτια του μπέικον, εμείς προτείνουμε το μέγεθος της παρακάτω φωτογραφίας.
  • Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα βάζο για μαρμελάδα. Μπορείτε να αφήσετε την μαρμελάδα μπέικον στο ψυγείο για έως και 4 εβδομάδες αφού την φτιάξατε.
  • Όταν είναι να την απολαύσετε, μην την φάτε αμέσως κρύα. Αφήστε να αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου ή ζεστάνετέ την λίγο.
  • Θα τρελαθείτε με το πόσο γευστική είναι! Καλή απόλαυση!

μαρμελάδα μπέικον

Δείτε ακόμη: Λαχταριστά μπριζολάκια με αρωματική σάλτσα τσιμιτσούρι!

Leave a Reply

Your email address will not be published.