Φτιάξτε ένα απλό, κρεμώδες γλυκό για ένα δείπνο με πολύ λίγη προσπάθεια. Ο συνδυασμός αυτού του cheesecake λευκής σοκολάτας με φρέσκα φρούτα θα διεγείρει τον ουρανίσκο σας.

Συστατικά:

  • 300 γρ μπισκότα digestive
  • 150 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο, και επιπλέον για λαδόκολλα
  • 400 γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα με πλήρη λιπαρά (χρησιμοποιήσαμε Philadelphia)
  • 250 γρ μασκαρπόνε
  • 300ml διπλή κρέμα
  • 200 γρ φράουλες ή σμέουρα, για το σερβίρισμα

Μέθοδος

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μέχρι να αλεσθούν εντελώς. Προσθέστε το βούτυρο και χτυπήστε ξανά μέχρι να έχετε την επιθυμητή σύσταση.
  2. Λαδώνουμε και στρώνουμε τη βάση μιας φόρμας για κέικ με χαλαρό πάτο βάθους 23 εκ. Προσθέστε το μείγμα των μπισκότων στη φόρμα του κέικ και απλώστε το. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
  3. Ξεκινήστε να λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα πάνω από ένα μικρό τηγάνι με ζεστό νερό σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί ελάχιστα αλλά να είναι ακόμα υγρό.
  4. Εν τω μεταξύ χτυπήστε το τυρί κρέμα και το μασκαρπόνε μαζί. Προσθέστε τη διπλή κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι το μείγμα να κρατήσει το σχήμα του. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  5. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου που έχει κρυώσει και στρωθεί και στη συνέχεια λειάνετε την κορυφή. Επιστρέφουμε στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να δέσει η επικάλυψη. Τέλος διακοσμούμε με φρούτα.