Δεν γίνεται να μην φτιάξουμε το αγαπημένο μας γλυκό αυτά τα Χριστούγεννα, τις λαχταριστές δίπλες! Το παραδοσιακό που τρώμε κάθε χρόνο πιστεύεται ότι προέρχεται από την Πελοπόννησο. Φέτος, αντί να πάρουμε έτοιμες δίπλες θα δοκιμάσουμε να τις φτιάξουμε, με αυτήν την πολύ εύκολη συνταγή που ακολουθεί. Δοκιμάστε την και δεν θα ξανά πάρετε έτοιμες!

Τι θα χρειαστείτε για τις δίπλες;

Για την ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά μεγάλα
  • 1/2 κτγ αλάτι
  • 1/4 κτγ κανέλα
  • 2 βανίλιες
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 3 κτσ ζάχαρη
  • αραβοσιτέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπιασμα

  • 1 φλ. μέλι
  • 1/2 φλιτζ. καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 κτσ κανέλα
  • Κάποιοι βάζουν και σουσάμι για να γίνουν ακόμη πιο τραγανές

δίπλες

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αραβοσιτέλαιο) στο μίξερ.
  2. Τα ζυμώνουμε με τον γάντζο, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Κάνουμε τη σφιχτή ζύμη μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 – 4 ώρες.
  4. Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας.
  5. Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους περίπου 1 εκ. Κόβουμε το φύλλο σε ακανόνιστα σχήματα.
  6. Βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι, το οποίο τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
  7. Μόλις κάψει πολύ καλά το λάδι, τηγανίζουμε τα κομμάτια ζύμης σε δόσεις. Βγάζουμε τις δίπλες με τρυπητή κουτάλα και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. Μετά τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για να τις γαρνίρουμε.
  8. Περιχύνουμε με όσο μέλι θέλουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με καρύδια, σουσάμι και κανέλα.
  9. Τόσο εύκολα, οι δίπλες μας είναι έτοιμες για απόλαυση! Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους!

δίπλες

Διαβάστε ακόμη: Mελομακάρονα – Η πιο εύκολη συνταγή για να τα ετοιμάσεις σε χρόνο… dt!