Αυτή η δροσιστική και γευστική σανγκρία με τζίντζερ είναι αυτή ακριβώς η παραλλαγή του γνωστού ποτού που χρειαζόμασταν! Είναι πολύ εύκολο να την φτιάξετε και ακόμη πιο εύκολο να τους κάνετε όλους να χαμογελούν όταν την δοκιμάσουν. Το ιδανικό ελαφρύ ποτό για τις νύχτες στο μπαλκόνι με τους φίλους σας! 

Τι θα χρειαστείτε για την σανγκρία με τζίντζερ;

  • 2 μπουκάλια λευκό ξηρό κρασί
  • Σιρόπι Τζίντζερ (πιπερόριζα) που θα φτιάξουμε μόνοι μας, δείτε οδηγίες παρακάτω 
  • 1 φλ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι
  • ½ φλ. χυμός λεμόνι
  • 600 γρ. τζιτζιμπύρα (αναψυκτικό με βάση το τζίντζερ, έχει και στις κάβες και στα σουπερμάρκετ)
  • Φέτες λεμονιού και πορτοκαλιού για το σερβίρισμα 

Για το σιρόπι τζίντζερ:

  • 1 φλ. νερό
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • ένα μεγάλο κομμάτι τζίντζερ (πιπερόριζα) κομμένο σε ροδέλες

σανγκρία τζίντζερ

Εκτέλεση Συνταγής

  • Για το σιρόπι τζίντζερ, σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό την ζάχαρη και τα κομμάτια τζίντζερ και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε για 60 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήστε για λίγα λεπτά να συνεχίσει να ζεσταίνετε το μείγμα και αφαιρέστε. Αφήστε να κρυώσει και σουρώστε.
  • Σε μία μεγάλη κανάτα ή σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το κρασί, το χυμό πορτοκάλι, το χυμό λεμόνι και τις φέτες των φρούτων.
  • Αφού έχει κρυώσει το σιρόπι τζίντζερ, σουρώστε τα κομμάτια τζίντζερ και προσθέστε το μείγμα στην σανγκρία. Εάν έχετε την σαγκρία σε ένα μεγάλο μπολ και δεν χωράει σε μία κανάτα, μοιράστε σε 2 κανάτες.
  • Αφήστε την σαγκρία στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Μπορείτε να την αφήσετε και όλη την νύχτα.
  • Όταν σερβίρετε σε ποτήρια την σαγκρία, γεμίστε τα 3/4 του ποτηριού και συμπληρώστε με τζιτζιμπύρα.
  • Είναι το τέλειο δροσιστικό ποτό για εσάς και τους καλεσμένους σας! Πίνεται ιδανικά την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο. Βάλτε πάγο και καλή απόλαυση!

Δείτε ακόμη: Ουζίτο: το ελληνικό Μοχίτο θα ανατρέψει τα δεδομένα – Πως να το φτιάξετε: