Μια γευστική και υγιεινή σαλάτα που είναι ένα ολοκληρωμένο γεύμα!

Υλικά

  • 100 γρ κινόα ξεπλυμένη
  • 1/4 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 100 γρ κατεψυγμένα μπιζέλια
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 4 φρέσκα φύλλα μέντας
  • 50 γρ τυρί φέτα
  • 1 λεμόνι πλυμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε την κινόα σε μέτρια φωτιά με 200 ml φρέσκο νερό και τον κύβο ζωμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10-15 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και να μαλακώσει η κινόα. Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τον αρακά. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα φύλλα και κόβουμε σε κύβους τη φέτα.

Μεταφέρετε την κινόα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τον αρακά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, τα 3/4 της φέτας, το τσίλι, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν και προσθέτουμε κι άλλο καρύκευμα αν θέλουμε.