Μπορείτε να βρείτε ένα είδος τηγανητής ζύμης σε σχεδόν κάθε κουζίνα και ένα από τα αγαπημένα μας είναι το ισπανικό churro. Πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει το churro από τη δημιουργία του και η εκδοχή μας είναι ένα υβρίδιο της μεξικάνικης εκδοχής, που τυλίγεται χαρακτηριστικά σε ζάχαρη κανέλας, και της ισπανικής εκδοχής, που συχνά σερβίρεται με σάλτσα σοκολάτας.

Δεν έχουμε συχνά την επιθυμία να σπάσουμε όλο το λάδι μας για να τηγανίσουμε πράγματα. Αλλά όταν έχετε μια εύκολη συνταγή churro τόσο νόστιμη, αξίζει τον κόπο. Χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να τηγανιστούν και στην πραγματικότητα θα εξακολουθούν να έχουν ωραία γεύση μετά από ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, καθιστώντας τα ένα υπέροχο επιδόρπιο για πάρτι!

Για να βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας έχει τη σωστή σύσταση, αφήστε το μείγμα του βουτύρου να πάρει μια βράση πριν προσθέσετε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να ενωθεί πλήρως το αλεύρι με το βούτυρο σε μια ζύμη, και μετά συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να αφήσουμε τη ζύμη να ζεσταθεί να διαμορφώσει τη ζύμη σε μια συνεκτική μπάλα. Αυτή η κίνηση βοηθά στην ανάπτυξη της γλουτένης στη ζύμη, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός μαλακού αλλά σωλήνων ζύμη churro. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός ή ένα μίξερ βάσης για να χτυπήσετε πλήρως κάθε αυγό στη ζύμη πριν προσθέσετε το επόμενο θα βοηθήσει στον αερισμό της ζύμης και στη δομή του χτυπήματος στο τελικό κουρκούτι.

Εάν η ζύμη σας είναι ακόμα πολύ μαλακή, ίσως χρειαστεί να την αφήσετε να περάσει λίγη ώρα στο ψυγείο για να κρυώσει και να ξεκουραστεί πριν τηγανίσετε. Μην το αφήσετε να καθίσει για πολλή ώρα εκεί μέσα όμως, διαφορετικά μπορεί να δυσκολευτείτε πολύ να το βάλετε στο λάδι!

Συστατικά για CHURROS

  • 1 γ. νερό
  • 6 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. αλάτι kosher
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
  • Ζάχαρη κανέλα

Για την σάλτσα σοκολάτα

  • 3/4 γ. τσιπς μαύρης σοκολάτας
  • 3/4 γ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. κανέλα
  • 1/4 κουτ. αλάτι

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και μετά προσθέτουμε τη βανίλια. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει, 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

Για να κρυώσει το μείγμα, χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε το μείγμα σε μια σακούλα σωληνώσεων εφοδιασμένη με ένα μεγάλο ανοιχτό άκρο αστέρι.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε αρκετό λάδι μέχρι να ανέβει μέχρι τη μέση και ζεσταίνετε στους 375°. Κρατώντας τη σακούλα σωληνώσεων μερικές ίντσες πάνω από το λάδι, περάστε προσεκτικά τα churros σε σχοινιά μήκους 6 ιντσών. Χρησιμοποιήστε ψαλίδι κουζίνας για να κόψετε τη ζύμη από τη σακούλα σωληνώσεων.

Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, για 4 με 5 λεπτά, γυρίζοντας όσο χρειάζεται. Τηγανίζουμε 3 έως 4 churros κάθε φορά και αφήνουμε το λάδι να επανέλθει στους 375° πριν από κάθε παρτίδα. Αφαιρέστε τα churros με μια τρυπητή κουτάλα ή λαβίδα και αμέσως κυλήστε τα churros σε ζάχαρη κανέλας και στη συνέχεια τοποθετήστε τα σε μια σχάρα ψύξης.

Φτιάξτε τη σάλτσα σοκολάτας: Τοποθετήστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μέτριο θερμαντικό μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλτε την παχύρρευστη κρέμα να σιγοβράσει. Ρίξτε ζεστή κρέμα πάνω από κομματάκια σοκολάτας και αφήστε να σταθεί για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι και χτυπάμε να ενωθούν.