Αν αναζητάς μία γρήγορη αλλά διαφορετική συνταγή με κοτόπουλο, δοκίμασε αυτή την παρασκευή. Το συγκεκριμένο υλικό σου δίνει άπειρες δυνατότητες. Μπορεί να μαγειρευτεί με όλους τους τρόπους, σε κάθε σκεύος και να συνδυαστεί πρακτικά με τα πάντα. Το τζίντζερ, το σκόρδο και το lemongrass όμως, θα του δώσουν μια διαφορετική νότα και στο τραπέζι σου θα φτάσει ένα gourmet πιάτο που θα εντυπωσιάσει όσους θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν.

Υλικά για 2 μερίδες

1 κονσέρβα γάλα καρύδας

1 κ.γ κάρυ

1 ματσάκι lemongrass ψιλοκομμένο

1 κομμάτι τζίντζερ πολτοποιημένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 φιλέτα κοτόπουλο
αλάτι, 1 φακελάκι τριμμένη καρύδα, κόλιανδρος

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας και ρίχνουμε το κάρυ. Προσθέτουμε το lemongrass, το τζίντζερ και το σκόρδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο. Το βάζουμε με λίγο νερό σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το κοτόπουλο, προσθέτοντας λίγα υγρά, όταν χρειάζεται μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να είναι έτοιμο. Θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν γίνει, το χωρίζουμε σε μερίδες και απλώνουμε τη σάλτσα καρύδας από πάνω. Σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα και κόλιανδρο. Συνδυάζεται άψογα με ρύζι και φέτες lime.