Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε πολύ τα μύρτιλα στην ζαχαροπλαστική. Πρόκειται για μία τάση που μας ήρθε εκ του εξωτερικού και από τότε έχει αυξηθεί πολύ η καλλιέργεια του μύρτιλου στην χώρα μας.

Η ωραία του γεύση και το έντονο του χρώμα το καθιστούν ιδανικό για πολλές συνταγές, όπως η σημερινή για τάρτα με γκανάς μύρτιλου. Είναι αρκετά εύκολη στην παρασκευή της. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξετε: 

Τι θα χρειαστείτε για την τάρτα μύρτιλου;

  • ζύμη για τάρτα – μπορείτε είτε να πάρετε μία έτοιμη είτε να φτιάξετε με την πετυχημένη μας συνταγή, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

για την γκανάς:

  • 1/2 φλ. φρέσκα μύρτιλα (βγαίνει περίπου 25-30 μύρτιλα)
  • 6 κτσ κρέμα γάλακτος
  • 150 ml σταγόνες λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση Συνταγής

  • Εάν φτιάχνετε εσείς την τάρτα και δεν πήρατε έτοιμη, ακολουθήστε τις οδηγίες από την συνταγή μας. Όσο ψήνεται, ελάτε να ετοιμάσουμε την γκανάς.
  • Μεταφέρετε τα μύρτιλα σε ένα κατσαρολάκι και χτυπήστε τα με ένα πιρούνι μέχρι να διαλυθούν κάπως.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίστε να πιέζετε τα μύρτιλα μέχρι να χάσουν το σχήμα τους.

  • Συνεχίστε να θερμαίνετε μέχρι να γίνει μωβ το μείγμα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει 10 λεπτά. Σβήστε την φωτιά όταν δείτε να σχηματίζονται φυσαλίδες στην επιφάνεια του μείγματος.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις σταγόνες σοκολάτας. Σουρώστε το ζεστό μείγμα με τα μύρτιλα πάνω από τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει ωραία η υφή της γκανάς, χωρίς γρουμπαλάκια.

  • Αφήστε την γκανάς να κρυώσει πριν την μεταφέρετε στην τάρτα.
  • Όταν έχει κρυώσει και η τάρτα και η γκανάς, τότε κάντε την μεταφορά.
  • Συναρμολογήστε τις τάρτες και αφήστε τες στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ώστε να «κάτσει» η γκανάς.
  • Μπορείτε να γαρνίρετε με μερικά ακόμη μύρτιλα για να βελτιώσετε το ντεκόρ του γλυκού.
  • Έτοιμη η υπέροχη τάρτα με μύρτιλο. Καλή όρεξη!

Δείτε ακόμη: Υπέροχη και εύκολη ζύμη για τάρτα – Μπορείτε να φτιάξετε quiche και 1002 άλλα πράγματα