Οι φαρφάλες με ντομάτα, κολοκυθάκια και σάλτσα πέστο είναι ένα γρήγορο και γευστικό πιάτο. Γίνεται εύκολα και κοστίζει ελάχιστα. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ένα ποτήρι λευκό κρασί.

Υλικά για 2 μερίδες:

  • Φαρφάλες 250gr
  • Ντοματίνια Cherry 200gr
  • Έτοιμη σάλτσα πέστο σε βαζάκι 100gr
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Παρθένο ελαιόλαδο 4 κουτ. σούπας
  • Βούτυρο 100gr
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Παρμεζάνα τριμμένη

 

Προετοιμασία: 

  1. Βράζετε τις φαρφάλες σε  αλατισμένο νερό για 20 λεπτά της ώρας. Όταν βράσουν τις σουρώνετε και τις κρατάτε σε ζεστό μέρος για λίγα λεπτά έχοντας ρίξει ένα κομμάτι βούτυρο γύρω στα 100gr. Από το νερό του βρασμού κρατήστε ½ φλιτζάνι, γιατί θα το χρειαστείτε για τη σάλτσα καθώς έχει άμυλο που βοηθάει να πήξει.
  2. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια κόψτε τα κολοκυθάκια σε κύβους. 
  3. Βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί αφού ρίξετε  μια σκελίδα σκόρδο και το κρεμμύδι για να ροδίσει. Αφαιρείτε το σκόρδο και προσθέτετε τα ντοματίνια και τα κολοκυθάκια μαζί με το 1/2 φλιτζάνι βραστού νερού για να βράσει. Τα τελευταία 10 λεπτά από τα συνολικά 20 ρίξτε το έτοιμο μείγμα πέστο και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά τακτικά μέχρι το μείγμα να μελώσει.
  4. Ρίξτε τις φαρφάλες στο τηγάνι και ανακατέψτε ώστε όλο το μείγμα να ενωθεί με την πάστα.
  5. Σερβίρετε με τριμμένο πιπέρι και παρμεζάνα.