Αφού το φυστικοβούτυρο και το ταχίνι έχουν γίνει από τα αγαπημένα μας συστατικά για ένα υγιεινό σνακ, τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε και το αμυγδαλοβούτυρο.

Ωστόσο, επειδή είναι και δυσεύρετο και έχει μεγάλο κόστος, μία πολύ καλή επιλογή είναι να δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε μόνοι μας.

Είναι και εύκολο και δεν κοστίζει αρκετά. Μπορούμε να το καταναλώσουμε μέσα σε ένα μήνα και θα μας χρησιμεύσει με πολλούς και γευστικούς τρόπους. Πάμε να δούμε πως θα το φτιάξουμε: 

Τι θα χρειαστείτε για το αμυγδαλοβούτυρο;

  • 2 φλ. ωμά αμύγδαλα (σε περίπτωση που έχετε αλατισμένα, μουλιάστε τα ώστε να φύγει η πολλή αλμύρα) Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ψημένα αλλά και αποφλοιωμένα
  • 1/4 κτγ αλάτι
  • 2 κτσ λάδι καρύδας / σησαμέλαιο / ηλιέλαιο (δεν έχουν έντονη γεύση σε αντίθεση με το ελαιόλαδο)
  • προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και μία κουταλιά σούπας ζάχαρη άχνη ή μέλι

Εκτέλεση Συνταγής

  1. Εάν προτιμάτε μία πιο γεμάτη γεύση, μπορείτε να ψήσετε τα αμύγδαλα για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε τα αμύγδαλα όπως τα πήρατε.
  2. Μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα δυνατό μπλέντερ.
  3. Ρίξτε όλα τα υλικά και χτυπήστε σε μεγάλη ισχύ μέχρι να γίνει κρεμώδες το μείγμα. Αναλόγως τις δυνατότητες του μηχανήματός σας, αυτό θα πάρει από 5 έως 15 λεπτά.
  4. Εάν σας φαίνεται πολύ παχύρρευστο το μείγμα, προσθέστε επιπλέον λάδι.
  5. Πριν μεταφέρετε σε ένα ωραίο αεροστεγές βάζο, αφήστε το αμυγδαλοβούτυρο να κάτσει λίγο, ειδικά εάν έχετε ψήσει τα αμύγδαλα πριν.
  6. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το αμυγδαλοβούτυρο στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, αναλόγως την εποχή που θα το χρησιμοποιήσετε και πόσο δροσερό το θέλετε. Καλό θα ήταν να το καταναλώσετε μέσα σε 3 – 4 εβδομάδες.
  7. Προτάσεις σερβιρίσματος: Μπορείτε να το αλοίφετε στο ψωμί σας, να ρίχνετε μία κουταλιά στα πρωινά δημητριακά σας, στα smoothies σας, ακόμη και στα μαγειρευτά φαγητά σας για μία πιο έντονη «καρπένια» γεύση.

αμυγδαλοβούτυρο

Διαβάστε ακόμη: Φτιάξτε σπιτικό φυστικοβούτυρο – Σαν αυτό της Αίγινας