Υλικά

  • 5 πατάτες καθαρισμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γρ. ξηρό μείγμα σάλτσας ράντσο
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 220 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ¼ φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • ¼ φλιτζάνι γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 φλιτζάνια μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλιτζάνι καυτερή σάλτσα

 

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C. Τρυπήστε τις πατάτες παντού με ένα πιρούνι, ρίξτε λάδι και τοποθετήστε τις πατάτες στη σχάρα του φούρνου, ψήνοντας για 50-70 λεπτά, γυρίζοντας κάθε 20 λεπτά. Κόψτε το πάνω μέρος της πατάτας και βγάλτε το εσωτερικό της με ένα κουτάλι, μεταφέροντας  τη γέμιση πατάτας σε ένα μεγάλο μπολ.

Στις πατάτες προσθέστε 1 ½ κουταλιά της σούπας dressing, βούτυρο, τυρί κρέμα, ¾ φλιτζάνι τυρί, γάλα, σκόρδο σε σκόνη και αλάτι. Χρησιμοποιήστε ένα μίξερ χειρός για να χτυπήσετε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο και μοιράστε τη γέμιση πατάτας ράντσο. Επιστρέψτε τις πατάτες στο φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθούν.

Όσο ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάστε γέμιση κοτόπουλου. Ανακατέψτε πρώτα το υπόλοιπο τυρί κρέμα, το υπόλοιπο πακέτο ράντσο και τη ζεστή σάλτσα μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίξτε το μείγμα στις πατάτες και ψήστε για 15 λεπτά.