Ποιος θα το περίμενε ότι ένα συστατικό – έκπληξη θα μας βοηθούσε να φτιάξουμε το τέλειο κέικ; Δεν πρόκειται για άλλο από την αγαπημένη μας σκούρα μπύρα, την ιστορική ιρλανδική Guinness με την οποία θα φτιάξουμε ένα σπέσιαλ κέικ πλούσιο σε γεύση και εύκολο στην παρασκευή. Η μπύρα βοηθάει όχι μόνο στην νοστιμάδα του κέικ αλλά και στο ψήσιμό του. Δοκιμάστε και θα γίνει από τις αγαπημένες σας συνταγές. 

Τι θα χρειαστείτε για το Guinness κέικ 

  • 250 γρ. μπύρα Guinness
  • 250 γρ.  ανάλατο βούτυρο
  • 80 γρ. κακάο
  • 400 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 3 αυγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κουταλάκια μαγειρική σόδα
  • 2 βανίλιες

Υλικά για το γλάσο:

  • 300 γρ. τυρί κρέμα
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 βανίλιες
Guinness Κέικ

Εκτέλεση συνταγής

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε την μπύρα και το βούτυρο σε κομμάτια και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κακάο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
  • Στο μεταξύ βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 25cm – 28cm.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα αυγά και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της μπύρας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
  • Μεταφέρουμε στο ταψί και ψήνουμε για 50 – 60 λεπτά μέχρι να δοκιμάσουμε με μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει στεγνή.
  • Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε για λίγο στο ταψί μέχρι να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
  • Για το γλάσο: Με ένα μίξερ χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά το τυρί και την άχνη.
  • Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. Απλώνουμε πάνω στο κέικ.
  • Το λαχταριστό Guinness κέικ μας είναι έτοιμο. Δοκιμάστε το και θα τρελαθείτε!

Δείτε ακόμη: Ατομικά τιραμισού με baileys – «Θανατηφόρος» συνδυασμός!